Šiuo metu sportinių elektromobilių kategorijoje tėra vienintelis atstovas – praėjusį rudenį Lietuvoje viešėjęs „Tesla Roadster“. Šis modelis gaminamas nuo 2008 m. Vis dėlto per artimiausius metus savo sportinius elektromobilius ruošiasi pristatyti ir kiti didieji gamintojai „Audi“, BMW, „Ferrari“ ir „Porsche“.

„E-Cell“ koncepcijos dizainas praktiškai nesiskiria nuo įprasto SLS AMG. Nors gamintojas Detroito parodoje neatskleidė techninių šio elektromobilio duomenų, tačiau anksčiau buvo skelbta, kad „Mercedes-Benz SLS AMG E-CELL“ koncepcija yra varoma 4 elektriniais motorais, kurių bendra išvystoma galia siekia 526 AG, o maksimalus sukimo momentas – 880 Nm.

Elektromobilio pristatymo metu „Mercedes-Benz“ automobilius gaminančio „Daimler AG“ koncerno vadovas Dieters Zetche juokavo, kad aplinkos neteršiantis ir iš lengvasvorių anglies pluošto konstrukcijų pagamintas „SLS AMG E-CELL“ įkūnija du pažadus, kurie dažniausiai skamba pasitinkant Naujuosius metus: mesti rūkyti ir mažinti svorį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją