Metinę TUV ataskaitą skelbia Vokietijos automobilių žurnalas „Auto Bild“. Tai išsami, ilgalaikė transporto priemonių kokybės ir ilgaamžiškumo apžvalga, kurios rezultatus itin vertina tiek naujų, tiek naudotų automobilių pirkėjai.

Hibridinis „Prius“ pasirodė kaip patikimiausias savo klasės automobilis. „Prius“ užsitikrino pirmąją vietą su mažiausiu defektų skaičiumi (2,2 proc.) tarp 2–3 metų amžiaus transporto priemonių. Toje pačioje kategorijoje nuo nugalėtojo nedaug atsiliko „Toyota Auris“, užėmęs antrąją vietą. Jo defektų skaičius tesiekė 2,3 proc.

Stabdžių, pakabos, šviesų ir aplinkos kontrolės kategorijose nei „Prius“, nei „Auris“ neturėjo svarbių trūkumų. Jų registruotas defektų skaičius buvo gerokai žemesnis nei TUV ataskaitinis 5,5 proc. vidurkis.

„Corolla Verso“ 2009 m. TUV ataskaitoje tarp 2–3 metų amžiaus automobilių buvo paskelbtas mažiausiai gendančiu, o naujausioje ataskaitoje šis modelis užsitikrinto laimėtojo titulą tarp 4–5 metų amžiaus automobilių (defektų turėjo 4,2 proc. automobilių). Ketvirtoji vieta atiteko „Toyota Avensis“. (defektų turėjo 5 proc. automobilių).

6-7 metų amžiaus kategorijoje „Avensis“ modelis užėmė 5 vietą (TUV aptiko defektus 7,6 proc. automobilių). „RAV4“ užėmė šeštą vietą (7,8 proc. defektų), o „Toyota Corolla“ – aštuntąją (9,0 proc. defektų).

8-9 metų amžiaus kategorijoje, kurioje vidutinis defektų reitingas yra 21,4 proc., „RAV4“ užėmė trečiąją vietą (10,2 proc. defektų), o „Yaris“ – ketvirtąją vietą (12,7 proc. defektų). Atitinkamai turėdami 14,4 proc. ir 14,5 proc., „Corolla“ ir „Avensis“ taip pat pateko į geriausiųjų dešimtuką.

„Toyota“ taip pat gerai pasirodė 10–11 metų amžiaus transporto priemonių kategorijoje. Nors šio amžiaus automobilių pramonės šakos defektų vertinimo vidurkis yra 26 proc., „RAV4“ registruoti defektai sudarė 10,5 proc. ir tai šiam automobiliui užtikrino antrąją vietą, o „Yaris“ (13,9 proc.), „Corolla“ (14,9 proc.) ir „Avensis“ (16,6 proc.) taip pat pateko tarp septynių geriausių modelių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)