Draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo skyriaus vadovas Rimvydas Pocius LŽ teigė, kad kasko ir privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo rūšių nuostolingumas kurį laiką Lietuvoje nepaliaujamai didėja. Pašnekovas akcentavo, jog žalų skaičius ir draudimo išmokų suma auga greičiau nei pasirašytų draudimo įmokų suma, todėl jeigu ši tendencija ir toliau nekis, draudimo kainą gali tekti koreguoti piniginės nenaudai.

„Pastaruoju metu žalų dažnis padidėjęs beveik 10 proc., o tai vienas rodiklių, kuris daro neigiamą įtaką nuostolingumui. Metų pabaigoje vertinsime, ar draudimo įmonės prisiimama rizika yra adekvati draudimo kainai, ir atitinkamai pagal vertinimo rezultatus ją koreguosime“, - LŽ sakė R.Pocius.

Bendrovės atstovas pabrėžė, kad draudimo rinkoje draudimo išmokų suma neturi viršyti surenkamų draudimo įmokų, nes tik tai suteikia galimybę laiku ir tinkamai atlyginti patirtus klientų nuostolius.

Bendrovės „Lietuvos draudimas“ Gyventojų draudimo skyriaus vadovas Andrius Gimbickas LŽ tikino, kad tokio brangimo, apie kurį kalbama Latvijoje, mūsų krašte būti neturėtų. Bendrovės „PZU Lietuva“ Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius Edvardas Skupas taip pat nesiryžo tiksliai įvardyti, kiek kitais metais gali brangti draudimas vairuotojams. Tačiau jis irgi neneigė, jog artimiausiu metu kainų pokyčiai - neišvengiami.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją