„Tradiciškai irgi sutampa, kad pačią pirmąją automobilių bandymų dieną į Lietuvą ateina žiema“, - sveikindamas vertinimo komisiją su atsakingo darbo pradžia kalbėjo Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius.

Palinkėjęs gero darbo ir saugaus kelio jis netgi pasidžiaugė, kad pastebimai pablogėjusios eismo sąlygos padės atskleisti gerąsias automobilių savybes ir leis susidaryti tikslesnį vaizdą kas ko yra vertas.

„Nors žiema jau parodė savo nagučius, tačiau slidžiau buvo tik iš ryto, o įdienojus ir vakare keliai buvo šlapi. Žodžiu, įprastinės vairavimo sąlygos, visi jaučiamės saugūs ir gerai nusiteikę, noriai kibę į mums patikėtus darbus,“ – po bandymų į garažą parvairavęs paskutinį automobilį sakė vertinimo komisijos narys, LNK laidos „Ne vienas kelyje“ vedėjas Dainius Leonavičius.

Jau pirmąją bandymų dieną stovykloje apsilankė garsus ralio lenktynininkas, visą karjerą ištikimas „Subaru“, Arūnas Strumskis. Pernai „Metų automobiliu 2010“ buvo nominuotas „Subaru Legacy“, o šiemet šios markės japoniškų automobilių gamintojai konkursui pristato tikrą lenktynių monstrą „Subaru WRX STI Racing“. Tokį patį, kurio standartinės versijos automobiliu Niurburgringo trasoje keturiskart pasaulio ralio čempionas Tommis Makinenas 20,832 km distanciją įveikė per 7 min. ir 55 sek. Tai 1 sek. geresnis, nei prieš tai toje pačioje trasoje „Porsche Panamera“ modeliu su 500 AG varikliu pasiektas rezultatas.

„Jei šiemet ir nelaimėsime pagrindinio prizo, tai į sportiškiausiojo automobilio titulą pagrįstai esame užsimoję, - geros nuotaikos neprarado ralio meistras A. Strumskis. – Mane stebina konkursui pateiktas labai įvairus ir platus, regis, tenkinantis bet kurio pirkėjo skonį, automobilių spektras. Ko gero, to dar nebuvo. Todėl įdėmiau apžvelgus konkursui pristatytus automobilius sunku net patikėti, kad čia Lietuva, o ne, sakykim, kokia Ženeva“.

Bandymai Druskininkuose vyks iki pirmadienio. Itin didelio lankytojų dėmesio konkurso organizatoriai tikisi šeštadienį, kai visuomenei bus surengtos atvirų durų dienos. Druskininkuose įsikūrusią stovyklą aplankys visas pulkas įvairių garsenybių, tarp kurių ir tituluočiausias lenktynininkų šeimos narys Stasys Brundza, stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas, išmėginsiantis 13 dėl „Metų visureigio 2011“ besivaržančių bekelės monstrų, žinomas publicistas Rimvydas Valatka ir daugelis kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją