Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius neslėpė, kad pareigūnai žino, jog gatvėse vis dar važinėja daugybė automobilių vasarinėmis padangomis, bet šį lapkritį į šią problemą žiūri pro pirštus. „Kol orai labai geri, paliekame sprendimą žmonių sąmoningumui“, - neslėpė jis.

Tačiau tai nereiškia, kad galima padangų nekeisti - įvykus avarijai, pareigūnai atkreipia dėmesį, kokiomis padangomis „apautas“ automobilis. Pasak V.Černevičiaus, paprastai lapkričio mėnesiais orai būdavo vėsesni, dažniau snigdavo ir šaldavo, taigi ankstesniais metais pareigūnai akyliau tikrindavo, ar vairuotojai laikosi prievolės laiku pasikeisti padangas, ir todėl nubausdavo daugiau nedrausmingųjų. Šiam lapkričiui tik įpusėjus tikslių duomenų apie baudų skaičių nėra, tačiau, pašnekovo manymu, jų bus mažiau nei pernai ar užpernai.

Anot Kelių policijos valdybos viršininko, vairuotojus pasikeisti padangas labiausiai skatina ne baudos baimė, o oro sąlygos.

„Kai prisninga ir vairuotojai pamato, kaip kažkas kelyje tėškėsi į kitą automobilį ar atitvarus, tada visi puola keistis padangų. Dabar sustabdytieji dažnai teisinasi, kad puikūs orai“, - dėstė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją