Praėjusią savaitę Konkurencijos taryba pranešė, kad derindamos veiksmus ir kainas teikiant pasiūlymus viešųjų pirkimų konkursuose 3 įmonės pažeidė Konkurencijos įstatymą, todėl „Volkswagen” atstovei Lietuvoje bendrovei „Möller Auto” skirta net 1,266 milijono Lt bauda, automobilių nuomos bendrovei „Autoūkis” – 210,8 tūkstančio Lt, įgaliotajai „Opel” atstovei mūsų šalyje bendrovei „Autodina” – 117,8 tūkstančio Lt bauda.

„Möller Auto” generalinio direktoriaus Lino Karlavičiaus įsitikinimu, esminė klaida ta, kad Konkurencijos taryba neįsigilino į automobilių verslo subtilybes ir partnerius pavadino konkurentais.

„Möller Auto” tik prekiauja automobiliais, tuo tarpu „Autoūkis” užsiima tiktai ilgalaike jų nuoma. Todėl teikdami pasiūlymus mes veikėme kaip partneriai. Juk bet kuri išperkamosios nuomos bendrovė nėra konkurentė mašinų pardavėjams”, – aiškino L.Karlavičius.

Anot pašnekovo, jį glumina sunkiai suvokiamo dydžio bauda, skirta bendrovėms, kurios neužima dominuojamos ar juolab monopolinės padėties Lietuvos rinkoje: „Autodina” užima apie 1 proc., „Möller Auto” – apie 5 proc., šalies naujų automobilių rinkos.

„Kad laimėję vieną viešąjį konkursą ir gavę 84,5 tūkst. Lt pajamų už parduotą mikroautobusą dabar turime mokėti daugiau nei milijono litų baudą, tik parodo, jog valdžiai rūpi ne verslas, o kaip užkamšyti biudžeto skyles”, – įsitikinęs L.Karlavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją