„S.Marchionne atskleidė, kad „Magneti Marelli“ ir „Ferrari“ yra realiausi papildomų pajamų šaltiniai, tačiau jis neįvardijo kada būtų galima sulaukti sandorių“, – sakė „Credit Suisse“ analitikas Ericas Hauseras.

Jo teigimu, „Fiat“ gali parduoti „Ferrari“ akcijas už 2,4 mlrd. eurų, tačiau rasti pirkėją „Magneti Marelli“ esą bus sunku, nes 50 proc. šios bendrovės pardavimų sudaro dalių tiekimas „Fiat“ automobiliams. E.Hauseras spėjo, kad 2013-2016 m. „Fiat“ padidins „Chrysler“ akcijų skaičių iki 50 proc., rašo „Bloomberg“.

S.Marchionne praėjusią savaitę surengė susitikimus su analitikais JAV ir Italijoje. „Morgan Stanley“ atstovas Stuartas Pearsonas atskleidė, kad susitikimuose buvo leista suprasti, kad „Fiat“ ir „Chrysler“ ateityje taps viena kompanija.

„Fiat“ valdo 90 proc. „Ferrari“ akcijų. Iki 2011 m. pabaigos italai planuoja padidinti turimą 20 proc. „Chrysler“ akcijų dalį iki 35 proc.

Praėjusią savaitę buvo pasirodžiusi informacija, kad „Volkswagen AG“ domisi galimybe įsigyti „Alfa Romeo“ ir „Ferrari“, tačiau vokiečių kompanijos vadovas Martinas Winterkornas ir S.Marchionne tokį sandorį įvardijo kaip „svajonę“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją