Prancūzijos automobilių gamintojas „Renault“ kartu su partneriais iš Japonijos „Nissan“ dar balandį susitarė su „Daimler“ dėl bendradarbiavimo kuriant mažus automobilius, komercines mašinas ir variklius. Dabar šis susitarimas bus išplėstas.

Tokių veiksmų imamasi dėl vis griežtėjančių ekologinių reikalavimų automobiliams. „Daimler“ gamina „Smart“ ir „Mercedes-Benz“ automobilius, o šių markių modelių gamos CO2 emisijos vidurkis pernai siekė 160 g/km. Iki 2012 m. šis skaičius turi sumažėti iki 140 g/km, priešingu atveju kompanijai gresia baudos.

Iki 2020 m. Europos Sąjungoje tikimasi pasiekti, kad naujų automobilių CO2 emisija būtų apie 95 g/km.

„Mes negalime pasiekti šio tikslo be elektromobilių“, – sakė T.Weberis.

Jis pripažino, kad naujos (elektromobilių – red. past.) technologijos dar yra vystymosi stadijoje, o „uždirbti pinigų iš šių automobilių nebus lengva“. Todėl „Daimler“ nusprendė, kad platesnė partnerystė su „Renault-Nissan“ padės sumažinti išlaidas.

Kovo mėnesį „Daimler“ taip pat susitarė su Kinijos kompanija BYD dėl elektromobilių gamybos. Tuomet „Daimler“ tvirtino, kad iki 2020 m. Europoje jie yra užsibrėžę pasiekti 150-200 tūkst. elektra varomų automobilių pardavimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją