„Sudarant sutartį privalu atskirai nurodyti, kad automobilis bus naudojamas mokyti vairuoti arba juo važinės asmuo, neturintis dvejų metų vairavimo stažo”, – sakė draudimo bendrovės „Ergo” Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo departamento direktorius Audrius Pilčicas.

Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatyme numatyta, kad kai kurios nuostatos netaikomos, jeigu automobilis naudojamas sporto varžyboms, treniruotėms, važinėja oro uostuose ar juo mokoma vairuoti.

„Jokių problemų nekyla, jeigu draudimo sutartis buvo sudaryta anksčiau ir mokyti vairuoti pradedama jai įsigaliojus. Tiesiog reikia draudikus apie tai papildomai informuoti”, – patarė A.Pilčicas.

Įprastai civilinės atsakomybės draudimas didesnį nei penkerių metų vairavimo stažą turinčiam vairuotojui kainuoja 260–300 Lt, o naudojant automobilį mokomaisiais tikslais, draudimo įmoka siekia maždaug 400 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją