Rudenį prasidėsiantis projektas truks iki metų pabaigos. Jį kartu bandys įgyvendinti Lietuvos kelių direkcijos, apskrities policijos komisariatų ir Bažnyčios atstovai. Jie prieš savaitę susitiko Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biure ir diskutavo, kokiais būdais pasiekti geriausių rezultatų.

Nors diskusijoje dalyvavę pareigūnai ir dvasininkai sutarė, kad šis projektas – sveikintinas dalykas, pokalbių metu atsirado pagrįstų abejonių dėl priemonių veiksmingumo.

„Tie pažeidėjai – velnio apsėsti, jie neina nei į bažnyčią, nei į bendruomenės susirinkimus. Be to, vaiką dar galima išauklėti, tačiau Kelių eismo taisykles (KET) dažniausiai pažeidinėja suaugusieji. Kaip juos išmokyti, jeigu ne pirmą kartą neblaivus prie vairo įkliuvęs žmogus dievagojasi, kad daugiau taip nedarys, bet po kurio laiko ir vėl važiuoja išgėręs", - svarstė vienam iš apskrities komisariatų susirinkime atstovavę pareigūnai.

Anot jų, geriausia auklėjimo priemonė – bauda. „Tik taip mes išauklėsime visuomenę. Prieš kurį laiką sugriežtinus baudas už kai kuriuos KET pažeidimus, jų sumažėjo“, - sakė jie.

DELFI primena, kad 2009 m. projektas „Saugokime vieni kitus kelyje“ vykdytas Kauno arkivyskupijoje, o šiemet projektas vyks visoje Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją