„Žinoma, rugsėjį didmiesčių gyventojams eismo sąlygos visiškai pasikeičia – tūkstančiai darbuotojų, moksleivių ir studentų grįžta po atostogų. Tačiau pagal bendrą avarijų skaičių visoje šalyje šis mėnuo nėra išskirtinis”, – sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis.

Pavyzdžiui, pernai rugsėjo mėnesį Lietuvoje įvyko 360 įskaitinių avarijų – tiek pat kiek ir rugpjūtį bei penkiasdešimčia mažiau nei 2008-ųjų rugsėjį. Pašnekovo manymu, tai lemia bendri policijos, žiniasklaidos ir mokyklų veiksmai, o vairuotojai esą rugsėjį netgi tampa atsargesni, labiau susikaupę ir drausmingesni.

„Išanalizavę kelerių metų rugpjūčio ir rugsėjo mėnesio avarijų statistiką negalime teigti, kad avaringumas labai išauga tuomet, kai studentai suvažiuoja į didmiesčius”, – sakė „Lietuvos draudimo” kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Pavyzdžiui, praėjusių metų rugpjūčio mėnesį buvo užfiksuotas 1131 eismo įvykis, į kurį pateko „Lietuvos draudimo” klientai, o rugsėjo mėnesį – 1071. Panaši yra ir 2008 metų draudikų statistika.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad didžioji dalis studentų paprastai vairuoja tėvų ar senelių vardu registruotus automobilius. Mat draudikai palankiau vertina vyresnio amžiaus žmonių riziką, be to, draudimo polisai būna sudaryti mažesniuose miestuose – taip draustis pigiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją