Anksčiau kompanija žadėjo, kad „Jeep Grand Cherokee“ Europoje pasirodys per trečią šių metų ketvirtį. Planuojama, kad „Jeep“ visureigius gaminanti „Chrysler Group“ kompanija dėl išaugusios „Grand Cherokee“ paklausos įdarbins trečią pamainą.

Anksčiau Europos rinkai dyzelinis „Jeep Grand Cherokee“ buvo siūlomas su „Mercedes-Benz“ 3.0 l, V6, 218 AG varikliu, kurį tiekė buvęs „Chrysler“ savininkas „Daimler AG“. O naujojo SUV visureigio dyzelinė versija bus komplektuojama su Italijos kompanijos „VM Motori“ gaminamu 3.0 l, V6, 225 AG jėgos agregatu.

„VM Motori“ taip pat tiekia keturių cilindrų 2.8 l dyzelinį variklį Europoje parduodamiems „Jeep Wrangler“, „Chrysler Voyager“ ir „Dodge Nitro“.

Šiemet planuojama pagaminti 136 tūkst. naujųjų „Jeep Grand Cherokee“, o pernai nuo konvejerių nuriedėjo du kartus mažiau šių automobilių – 60 640 vnt.

2009-iais Europoje buvo parduoti 4 469 vnt. „Jeep Grand Cherokee“ automobilių, t.y. 49 proc. mažiau nei 2008-iais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją