Net 66 proc. apklaustųjų vairuotojų vairuoja 10-20 metų senumo automobilius, o dažniausiai pasitaikančios plieninių žirgų spalvos yra raudona, juoda bei mėlyna.

Vairuotojų apklausa parodė, kad kasko draudimu savo automobilį labiau linkę apsaugoti Panevėžio gyventojai (čia kasko apdraustų automobilių yra 29 proc.), mažiausiai šiuo draudimu rūpinasi Klaipėdos ir Šiaulių (po 17 proc.) gyventojai. Apklausos metu paaiškėjo, kad automobilio naujumas nėra pagrindinis rodiklis, kuris paskatina pasirinkti kasko draudimą. Ne senesni kaip 4 metų automobiliai sudaro tik 41 proc. visų apdraustų kasko draudimu.

Mažiausiai dėmesio kasko draudimui skiria jaunieji vairuotojai, iki 25 metų amžiaus. Šie vairuotojai apdraudę tik 6 proc. automobilių

„Vairuotojai įsitikinę, kad kasko draudimas yra brangus, tačiau retas kuris kreipiasi į draudikus ir paprašo paskaičiuoti kasko draudimo kainą. Įvertinus šių metų gamtos stichijų šėlsmą ir tai, kad itin daug žalos transporto priemonėms padaro hidrosmūgiai arba ant mašinos užkritęs medis ar šaka, tik kasko draudimas gali padėti susiremontuoti automobilį be papildomų finansinių išlaidų“, – sakė AB „Lietuvos draudimas“ Gyventojų draudimo skyriaus vadovas Andrius Gimbickas.

5 didžiųjų miestų vairuotojų apklausoje dalyvavo 533 18-74 metų amžiaus vairavimo teisę turintys gyventojai.

Vien per liepos mėnesį siautusias audras „Lietuvos draudimas“ užregistravo 42 pranešimus apie gamtos stichijų žalas transporto priemonėms – tai ir dėl smarkios liūties pažeista elektronika, ir hidrosmūgiai, apsemti automobiliai, užkritę medžiai, šakos ir net krušos padaryti nuostoliai. Bendra rezervuota suma – beveik 400 tūks. Lt. Vidutinė vienos transporto priemonės patirta žala – apie 9 tūks. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją