Mažų automobilių segmente ADAC žalią ženklą (šiuo ženklu ženklinami patikimi automobiliai), skyrė „Raenault Twingo“, „Clio“, „Modus“, taip pat „Dacia Logan“ ir „Sandero“.

Žemesnės ir vidutinės klasės automobilių segmente žaliasis ženklas suteiktas „Renault Megane“ modeliui, o vienatūrių kategorijoje – „Renault Scenic“. Visiems šiems modeliams žaliąjį ženklą ADAC skyrė visus pastaruosius tris metus.

„Renault Clio“, „Modus“, „Twingo“ ir „Megane“, pirmą kartą įregistruotų 2009 m., patikimumą ADAC įvertino aukščiausiu patikimumo ženklu.

Didžiausio Europoje automobilininkų klubo ADAC patikimumo reitingai yra vieni svarbiausių Vokietijos rinkoje, nes jais vertinami Vokietijoje įregistruoti ir naudojami automobiliai. ADAC ataskaitos pateikiamos kasmet, remiantis pranešimais apie automobilių įvykius ir gedimus keliuose, kuriuos ADAC kelių pagalbos tarnybai pateikia automobilių savininkai. Ataskaita apima nuo vienerių iki šešerių metų senumo automobilius, kurie gaminami ne trumpiau, nei tris metus bei kurių užregistruojama ne mažiau, nei 10 tūkst. per metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją