Jie prisideda ne tik prie gamtos taršos mažinimo, bet ir išlaisvina nuo vis augančių kuro kainų“, – sakė Mindaugas Glinskis, bendrovės „Ekomobility“, teikiančios dalinimosi automobiliais paslaugą, verslo plėtros vadovas.

Pasak M. Glinskio, elektra varomo motorolerio sąnaudos 100 kilometrų yra 3 litai. Šis motoroleris važiuoja apie 45 km/h greičiu ir su viena pilnai įkrauta baterija gali nuvažiuoti iki 60 kilometrų, teigiama bendrovės išplatintame pranešime spaudai.

Šiuo metu bendrovė „Ekomobility“ be elektra varomo motorolerio savo automobilių parke turi 10 „eCito“ automobilių. Rezervavus „eCito“ automobilį internetu galima pasirinkti, iš kurios vietos patogiausia jį pasiimti: „Green Hall“, „Eikos“, „Vilniaus Verslo Uosto“ stovėjimo aikštelių ar Vilniaus oro uosto. Planuojama, kad ateityje „eCito“ punktai atsiras šalia „miegamųjų“ Vilniaus rajonų, geležinkelio stotyje, o vėliau paslauga bus teikiama ir kituose Lietuvos miestuose.

Įmonė „Ekomobility“ pirmoji Lietuvoje pradėjo teikti „eCito“ dalinimosi automobiliu paslaugą. Ši bendrovė užsiima ir kitomis inovacijomis automobilių verslo srityje – ji parduoda elektra varomas transporto priemones.