Tada jie pristabdo iki leidžiamo važiuoti greičio, o pravažiavę matuoklius greičio pedalą vėl spaudžia tiek, kiek geidžia širdis.

Siekdami užkirsti kelią vadinamiesiems kelių ereliams, policijos pareigūnai pavažiavę kelis šimtus metrų su į akis nekrentančiais automobiliais, kuriuose įrengti greičio matuokliai, sėkmingai nustato pažeidėjus.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Virginijus Mačėnas teigia, kad tokių gudruolių jau užfiksuotas ne vienas.

Pasak jo, vairuotojams svarbiausia, kad negautų baudų, o kad nesilaikydami Kelių eismo taisyklių gali patys užsimušti ir užmušti kitus eismo dalyvius, jiems nė motais.

„Internete gyventojai gali pateikti rūpimus klausimus, į juos atsakys policijos pareigūnai. Baisiausia, kad žmonės klausia, kokia bauda jų laukia, jei jie antrą kartą važiuoja neturėdami teisių ir yra jau kartą bausti. Svarbiausia, kad jiems netektų mokėti baudos, o kad nesilaiko Kelių eismo taisyklių, visai nerūpi“, – kalbėjo V.Mačėnas.

Kelių policijos biuro viršininkas įsitikinęs: kol vairuotojai rūpinsis tik tuo, kiek plačiai jiems teks atverti piniginę padarius vienokį ar kitokį pažeidimą, bet negalvos apie galimas pasekmes, tol skaudžių avarijų nebus išvengta.

Per penkis šių metų mėnesius Panevėžio mieste jau žuvo trys žmonės, pernai per tą patį laikotarpį mirtinai susižalojo vienas asmuo. 2008-iais miesto keliuose žuvo dvylika asmenų, praėjusiais metais – keturi.

V.Mačėnas teigia, kad šiemet per avarijas 42 procentais daugiau sužalota žmonių nei pernai.