Oficialaus BMW atstovo Lietuvoje bendrovės „Krasta auto” vadovės Astos Bagdonavičienės teigimu, naujasis 5 serijos modelis yra ypač elegantiška ir sportiška naujiena, kuri turėtų patikti vairuotojams, vertinantiems universalumą, dinamines savybes ir vairavimo malonumą.

Naujasis BMW 5 serijos „Touring“ debiutuoja su dviem dyzeliniais ir dviem benzininiais varikliais. Keturių cilindrų BMW 520d Touring 2,0 l darbinio tūrio turbodyzelinis variklis išvysto iki 185 AG, jo vidutinės degalų sąnaudos siekia 5,1 l/100 km, o CO2 emisija – 137 g/km. Kito, šešių cilindrų 530d dyzelinio variklio išvystančio iki 245 AG, degalų sąnaudos sieks 6,4 l/100 km, o CO2 emisija – 169 g/km.

Vieno iš benzinių 523i 204 AG variklio degalų sąnaudos siekia 7,9 l/100 km, o CO2 emisija – 185 g/km. Galingiausias iš visų siūlomų yra 306 AG BMW 535i Touring variklis, turintis dvigubą turbiną, High Precision degalų įpurškimo sistemą ir vožtuvų valdymo sistemą VALVETRONIC. Šio modelio degalų sąnaudos siekia 8,6 l/100 km, o CO2 emisija – 201 g/km. Kiekvienas iš naujų BMW 5 serijos „Touring“ modelių yra komplektuojamas su 8 laipsnių automatine pavarų dėže.

BMW 5 serijos „Touring“ bagažinės talpa yra 560 l, o nuleidus galines sėdynes – 1670 l.

Gamintojų teigimu, siekiant suteikti dar daugiau ekonomiškumo, naujajame BMW 5 serijos „Touring“ yra įrengta standartinė „BMW EfficientDynamics“ sistema, apimanti stabdymo metu išskiriamos energijos kaupimo funkciją, automatinę variklio įjungimo/išjungimo funkciją (BMW 520d), pavaros keitimo indikatorių ir aktyvią oro vožtuvų kontrolę. Taip pat kai kuriose kėbulo dalyse panaudotas aliuminis, kuris mažina automobilio svorį, tačiau nesumažina jo saugumo ir solidumo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją