Apie ketinamus kurti elektromobilius bendrovė „Suzuki“ paskelbė jau anksčiau. Hibridinio elektromobilio „Swift Plug-in Hybrid“ sukūrimą remia Japonijos žemės, infrastruktūros, transporto ir turizmo ministerija. Šis elektromobilis bus demonstracinis eksperimentas, „Suzuki“ automobilių salonuose pasirodysiantis šių metų rudenį.

Pasauliui vis daugiau dėmesio ir reikšmės skiriant tvariai aplinkai, „Sanyo“ nusprendė sustiprinti pakraunamų baterijų verslą ir pradėti vystyti pakraunamų baterijų, skirtų aplinkai draugiškiems automobiliams, projektą. Bendrovė jau nuo 2004 m. nikelio-metalo hidrido akumuliatoriais aprūpina automobilių gamintojų „Honda“ ir „Ford“ hibridines transporto priemones.

Be to, bendrovė kartu su automobilių gamintoju „Volkswagen Group“ vysto naujos kartos nikelio-metalo hidridines ir ličio-jonų baterijų sistemas, o su „PSA Peugeot Citroen“ – nikelio-metalo hibridinę baterijų sistemą. Anot „Sanyo“, nauja partnerystė su „Suzuki Motor“ – tai dar vienas žingsnis stiprinant savo jėgas naujos kartos baterijų technologijų, skirtų automobiliams, srityje.

Sumanioji energiją taupanti sistema „Smart Energy System“ (SES), apjungianti energijos generavimo (fotovoltinės sistemos), energijos saugojimo (pakraunamos baterijos) ir energijos efektyvumo (komercinė įranga ir kt.) technologijas, įgalina „Sanyo“ siūlyti sistemas, optimizuojančias energijos naudojimą, padedančias sumažinti CO2 emisijas ir taupančias kaštus.

Šių metų spalį bendrovė taip pat planuoja užbaigti žaliosios energijos parką „Green Energy Park“, įkurtą naujoje bendrovės gamykloje Japonijoje. Šiame parke bus įdiegta SES sistema, o taip pat elektromobilių pakrovimo stotelės, sukurtos naudojant saulės ir ličio-jonų baterijų sistemų technologijas. Šiame parke vyks ir hibridinių elektra varomų automobilių bandymai.

Bendrovė „Sanyo“ tikisi sparčiai išvystyti aukštos kokybės baterijas ir šiuo metu turi sau išsikėlusi tikslą pakraunamų baterijų, skirtų aplinkai draugiškiems automobiliams, verslą išplėsti pasauliniu lygmeniu.