„Dacia Logan“ 1,2 16V žemesnės vidutinės automobilių segmente buvo įvertinta mažiausiai lėšų reikalaujančiu automobiliu – apskaičiuota, kad vienam kilometrui nuvažiuoti su „Dacia Logan“ tereikia 28,6 euro centų.

„Renault Kangoo“ dCi 70 „Campus“ toje pačioje automobilių kategorijoje užėmė trečiąją vietą – vienam kilometrui nuvažiuoti su šiuo automobiliu reikia 33,9 euro centų. ADAC vertinimais mažų automobilių segmente „Dacia Sandero“ 1,4 LPG „Ambiance“ versija užėmė trečiąją. Vieno kilometro kelionė su „Dacia Sandero“ kainuoja 28,1 euro centų.

Automobilių ekonomiškumo testą Vokietijos ADAC atliko šešiuose automobilių segmentuose: mini, mažų, žemesnės vidutinės klasės, vidutinės klasės, aukštesnės vidutinės klasės ir aukštesnės klasės. Vertinimai buvo atlikti atsižvelgiant į šiuos kriterijus: įsigijimo kaina, nuvertėjimo periodas, mokesčiai ir draudimas, padangos, eksploatacija ir kuro sunaudojimas. Buvo daroma prielaida, kad keturis metus iš eilės automobiliai nuvažiuoja po 15 000 km.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją