„Specialistai vieningai sutaria, kad jei daugeliui iš mūsų tektų perlaikyti Kelių eismo taisyklių teorijos egzaminą, mažiausiai pusė šiandien vairuojančių jo tikrai neišlaikytų. Mes manome, kad geram vairuotojui būtina gerai žinoti ir kelių eismo taisykles. Kaip rodo mūsų žalų ekspertų renkama statistika apie autoįvykius, labai dažna avarijos priežastis – elementarių taisyklių nežinojimas“, - sako AB „Lietuvos draudimas“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Egzamino metu dalyviams pateiktas 31 specialiai atrinktas klausimas iš kelių eismo taisyklių. Klausimai, padedant policijos pareigūnams parinkti taip, kad kuo geriau atspindėtų įvairias praktines situacijas kasdien pasitaikančias Lietuvos keliuose ar situacijas, dėl kurių dažnai įvyksta autoįvykiai.

Šeštadienį atėjusieji į egzaminą galėjo sužinoti, kas dažniausiai nulemia eismo įvykius: blogas oras, vairuotojo klaida, o gal jie dažniausia atsitinka sukant į kairę? Taip pat dalyvių buvo klausiama, ką daryti, jei nesi tikras, kad saugu važiuoti atbulomis arba per kiek laiko iš kraujo pasišalina 1 promilė alkoholio – per 3 ar per 10 valandų.

Geriausiai išsprendę užduotis egzamino dalyviai bus apdovanoti specialiais prizais - privalomojo civilinės atsakomybės draudimo polisus, o visiems kitiems įteiktos malonios atminimo dovanėles.

Renginio organizatoriai tikisi, kad kitąmet tos nacionalinis egzaminas galės vykti visuose didesniuose šalies miestuose.

Egzaminą surengė AB „Lietuvos draudimas“ ir Vilniaus miesto savivaldybė, bendradarbiaujant su Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu bei Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją