Kai kurie automobilių gamintojai savo hibridinius modelius siūlo ir kitoms valstybėms, daugiausiai – Japonijai. Keletas automobilių gamintojų tiki, kad Europa gali būti puiki vieta hibridinių automobilių pardavimams. Tuo tarpu gamintojas „Ford“ tikisi, kad jo planus Europai pasiūlyti tiek hibridinius, tiek elektrinius automobilius lydės didžiulė sėkmė, rašo „Allcarselectric.com“.

„Ford“ atskleidė, kad jau 2011 m. pradžioje Europai ketina pasiūlyti savo hibridinių ir elektrinių automobilių modelius. Per 2011–2013 m. minėtas automobilių gamintojas iš viso Europai pristatys penkis naujus hibridinius ir elektrinius automobilius. Kiekvieno naujo aplinkai draugiško automobilio pristatymas Europoje įvyks praėjus 6–9 mėnesiams po šių automobilių pristatymo Jungtinėse Valstijose.

Pirmasis šioje eilėje – elektromobilis „Ford Transit Connect“. Šio automobilio pristatymas JAV numatytas dar šių metų rudenį. Į Europą „Transit Connect“ turėtų atvykti 2011 m. vasarą. Po šio elektromobilio pristatymo „Ford“ gamintojas pristatys elektromobilį „Focus“, kiek vėliau – kitus hibridinius modelius.

Jei „Ford“ pardavimai Europoje seksis, neabejotina, kad kiti automobilių gamintojai paseks jo pavyzdžiu. Iki šiol hibridinių automobilių populiarumą Europoje mažino veiksmingų dyzelinių variklių dominavimas, hibridinių automobilių modelių trūkumas ir didesnė hibridinių automobilių kaina. Jei šie klausimai bus įveikti, „Ford“ pastangos tapti elektromobilių rinkos lyderiu Europoje įgys realų pagrindą.