Jau kiek anksčiau „Outback“ buvo pelnęs AJAC skirtą geriausio SUV kategorijos automobilio, kainuojančio iki 35 tūkst. dolerių, titulą.

„2009 metai „Subaru“ buvo ypatingai sėkmingi, nors pasaulinei rinkai įtakos turėjo ekonominis sąstingis. Vis dėlto mums pavyko pasiekti rekordiškai gerų rezultatų – prekybos sėkmė liudija, kad naujos kartos modeliai puikiai įvertinti ir kaskart tampa vis populiaresni. Praėję metai leido padidinti užimamą rinkos dalį ir tikimės, kad užimtos pozicijos bus išsaugotos. Šis laimėtas titulas dar sykį įrodo, kad gamintojas eina teisingu keliu“, – atsiimdamas prestižinį AJAC apdoanojimą teigė „Subaru Canada Inc.“ vadovas Katsuhiro Yokoyama.

AJAC rinkimuose buvo atsižvelgiama į realias vairavimo sąlygas – automobiliai buvo bandomi viešo naudojimo keliuose, taip pat ir bekelėje, kad vertinimo komisija realiai įsitikintų tomis savybėmis, kurios būtinos SUV kategorijos automobilių pirkėjams. Taip pat buvo vertinama automobilio įranga, saugumas, funkcionalumas, talpumas ir kitos savybės, o nugalėtojas paaiškėjo po slapto balsavimo.

Naujasis „Outback“ jau yra pelnęs ir daugiau svarių titulų: „auto123.com“ 2010 metų „Outback“ modelį įvardijo „Best New Wagon“, „Le Guide de l'auto“ šiam automobiliui skyrė „The Year's Best Utility“ vardą, o „Motor Trend“ suteikė „Sport Utility Of The Year“ titulą.

Amerikos saugumo greitkeliuose draudimo institutas IIHS suteikė „Subaru“ modeliams „Outback“, „Legacy“, „Impreza“, „Forester“ ir „Tribeca“ „Top Safety Pick“ vardą 2010 m., o „Subaru“ tapo pirmuoju gamintoju, kurio visi modeliai gavo aukščiausia IIHS saugumo įvertinimą;

NHTSA (The National Highway Traffic Safety Administration – nacionalinė JAV greitkelių saugumo asociacija) visiems SUBARU modeliams skyrė aukščiausią – 5 žvaigždučių – įvertinimą saugumo testuose.

Lietuvos oficialių gamintojo atstovų salonuose naujasis „Subaru Outback“ kainuoja nuo 89,5 tūkst. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)