BMW tikslas buvo sukurti ne taip agresyviai atrodantį ir lengvesnį už pirmtaką automobilį. Vokiečiai įsitikinę, kad dideli SUV visureigiai šiuo metu yra mažiau mėgstami nei anksčiau.

Lyginant su dabar gaminamu BMW X5 modeliu, atnaujinta versija turi kitokio dizaino priekinį buferį, kuris panašus į X6. Taip pat nežymiai pakeisti priekiniai žibintai. Galiniai žibintai sukurti pagal dabartinį šios markės modelių dizainą.

Gamintojas praneša, kad atnaujintas BMW X5 bus komplektuojamas su vienu iš keturių variklių. Benzininė „xDrive35i“ versija bus su V6, 3.0 l, 306 AG varikliu su turbina. BMW teigimu, geriausiu X5 pasirinkimu taps „xDrive50i“ variantas su V8, 4.4 l, 407 AG varikliu su dviguba turbina. Pastaroji versija nuo 0 iki 100 km/val. galės įsibėgėti per 5,5 sek.

Dyzelinių variklių gamą sudarys naujos kartos V6, 3.0 l, 245 AG („xDrive30d“) ir V6, 3.0 l, 306 AG su dviguba turbina („xDrive40d“) agregatai. Pirmoji versija bus ekonomiškiausia X5 pasiūloje – BMW teigimu, šiuo varikliu varomo visureigio kuro sąnaudos bus 7,4 l/100 km.

Standartiškai visureigis bus derinamas su nauja 8 laipsnių automatine pavarų dėže. Automobilyje bus įdiegta naujos kartos „iDrive“ sistema. BMW X5 bagažinės talpa bus 620 l, tačiau ji galės būti padidinta iki 1750 l. Taip pat pirkėjai galės užsisakyti ir septynvietę BMW X5 versiją.

Pernai spalio mėnesį BMW X5 atšventė dešimties metų jubiliejų. „BMW Group“ duomenimis, per 10 metų visame pasaulyje parduota per 845 tūkst. šio modelio automobilių, daugiau nei pusė tūkstančio iš jų – Lietuvoje. BMW X5 yra vienas perkamiausių BMW modelių Lietuvoje. Dėl populiariasio BMW automobilio titulo jis varžosi su BMW 5-a serija.

Neoficialiomis žiniomis, JAV rinkoje atnaujintas BMW X5 kainuos nuo 46,6 tūkst. dolerių (117,5 tūkst. Lt). Portalas „Autocar“ pagrindiniais naujoko konkurentais įvardija „Porsche Cayenne“ ir „Volkswagen Touareg“. Šaltinių „Volkswagen“ kompanijoje teigimu, pastarojo atnaujinta versija turėtų pasirodyti šią savaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją