„Nevalyti, slidūs keliai, dėl gausiai iškritusio sniego neišvažiuojami kiemai, nepasirinktas saugus greitis – tai buvo pagrindinės vakarykštės dienos eismo įvykių priežastys. Visiems 410 nukentėjusiems vairuotojams bus išmokėta virš milijono litų, vidutiniškai po 2500 Lt kiekvienam“, – pasakojo „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Likusios 100 vakar užregistruotos žalos buvo susijusios su gyventojų turtu. Sinoptikai ir toliau nežada atokvėpio – snigs ir pustys visą savaitę, o savaitės pabaigoje nuostoliai gali siekti net 7 milijonus litų.

Daugiausiai eismo įvykių – Vilniuje ir Kaune

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ duomenimis, dėl užsitęsusių žiemiškų orų ir gausaus sniego į eismo įvykius patekusiems vairuotojams bus išmokėta 0,5 mln. Lt draudimo išmokų. Daugiausiai eismo įvykių užfiksuota Vilniuje ir Kaune. Draudikai prognozuoja, kad jei pūgos toliau nesitrauks, žalų skaičius didės.

„Dėl gausaus sniego pastarosiomis dienomis užregistravome dvigubai daugiau eismo įvykių nei kitomis dienomis. Pastebime, kad vairuotojai šią žiemą tapo daug atidesni, tačiau net ir geri vairavimo įgūdžiai negelbsti, kai eismo sąlygos yra tokios sudėtingos – gatvės ir keliai padengti stora nenuvalyto ir išvažinėto sniego danga“, – teigė „PZU Lietuva“ Vilniaus žalų centro vadovas Modestas Žilionis.

Pasak M. Žilinio, šiomis dienomis gausiai pasnigo visoje Lietuvoje, todėl skirtingai nei anksčiau, pranešimų apie pagausėjusį eismo įvykių skaičių bendrovė sulaukia vienodai gausiai iš visų šalies regionų. Tradiciškai daugiausiai eismo įvykių yra užfiksuota didžiuosiuose miestuose – Vilniuje ir Kaune.

„Pagrindinė vakar ir savaitgalį užregistruotų eismo įvykių priežastis – labai slidi kelio danga, dėl kurios vairuotojai nespėjo laiko sustabdyti automobilio ir susidūrė su priešais važiuojančia transporto priemone. Esame užregistravę įvykių, kuriuose susidūrė net 4 transporto priemonės. Dar viena aktualija – stovintys automobiliai apgadinami kelininkų transporto. Patariame vairuotojams tokiu oru važiuoti lėčiau nei įprasta ir išlaikyti didelį atstumą nuo kitų transporto priemonių, būti ypač atsargiems kiemuose ir išvažiuojant į pagrindinius kelius, vengti staigių manevrų ir laikytis tos pačios eismo juostos, neįvažiuoti į gatvių pakraščiuose ir viduryje esančias sniego sankaupas“, – pabrėžė M. Žilionis.

„PZU Lietuva“ ekspertas pataria būti atidiems ir parkuojant automobilius prie pastatų - orui šiek tiek sušilus susidarę varvekliai kelią grėsmę ir automobiliams, ir pėstiesiems.

Daug vairuotojų prašė pagalbos kelyje

Draudimo bendrovė „Ergo Lietuva“ prognozuoja, kad dėl pastarosiomis dienomis Lietuvoje kritusio sniego ir siaučiančios pūgos vairuotojams išmokės apie 1 milijoną litų, o nekilnojamo turto savininkams – 400 tūkst. litų. Į bendrovę dėl žalos atlyginimo jau kreipėsi 375 klientai. Prognozuojama, kad žalų skaičius viršys 500.

„Ergo Lietuva“ Žalų administravimo skyriaus vadovas Nerijus Giedraitis teigė, kad daugiausia žalų automobiliams užregistruota Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje. Vidutinė žala siekia apie 2600 litų. Draudimo bendrovė jau rezervavo daugiau nei 625 tūkst. Lt.

„Žalų skaičius yra perpus didesnis nei įprastomis žiemos dienomis. Daugiausiai žalų patiria vairuotojai, kuomet dėl nevalytų, slidžių kelių, nepasirinkto saugaus greičio ar neįvertinto stabdymo kelio, autoįvykiuose apgadinamos jų transporto priemonės“, - teigia N. Giedraitis.

Jis priduria, kad nemažai kreipimųsi sulaukė ir iš kasko draudimu apsidraudusių vairuotojų dėl pagalbos kelyje – per paskutines dienas teko traukti kelias dešimtis užklimpusių ar į griovį nuslydusių automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją