„Euro NCPAP“ saugumo testuose aukščiausiais balais buvo įvertintas BMW X1 vaikų ir suaugusių keleivių saugumas, rašoma pranešime spaudai.

Pasak BMW gamintojų, keleivių saugumą užtikrina itin tvirtas kėbulas ir jo struktūra. Bet kokio susidūrimo metu dėl ypatingos kėbulo struktūros X1 automobiliuose jėgos yra nukreipiamos ir tinkamai paskirstomos po aiškiai apibrėžtas ir pakankamai dideles deformacijos zonas.

BMW X1 automobilio keleiviai taip pat yra apsaugomi iš priekio ir šonų oro pagalvėmis, bei įsitempenčiais, o vaikiškose kėdėse sėdintiems vaikams įtempimą ribojančiais, saugos diržais.

Automobilio saugumą užtikrina ir papildomos funkcijos, tokios kaip automoblio stabilumą kontroliuojanti sistema („Dynamic Stability Control“), dinamiško stabdymo kontrolės sistema, stabdžių kontrolės ties posūkiu sistema bei sukibimo su danga valdymo sistema („Dynamic Traction Control“).

Kasmet atliekamuose „Euro NCAP“ saugumo testuose naujausi automobliai Europoje yra vertinami pagal suaugusiųjų keleivių, vaikų, pėsčiųjų saugumą ir pagal automobiliuose įdiegtų naujausių saugumo funkcijų efektyvumą susidūrimo metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją