„Deja, žiemos sezono pradžią keliuose visada lydi staigus avarijų skaičiaus šuolis. Iki šiol orai lepino mūsų vairuotojus, bet norime prisiminti praėjusių metų gruodžio 17 d., kai per vieną parą dėl plikledžio padarytų nuostolių į bendrovę kreipėsi beveik 500 vairuotojų ir buvo išmokėta kiek daugiau nei 1,2 mln. litų draudimo išmokų. Tikimės, kad šiemet vairuotojai bus atidesni, nepamiršę vairavimo slidžiame kelyje įgūdžių, o automobiliai – pakankamai paruošti žiemai“, – sakė ,,Lietuvos draudimo” Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Vidutiniškai per dieną „Lietuvos draudimas“ registruoja apie 250 automobilių avarijų. Staigiai pablogėjus oro sąlygoms, šis skaičius gali išaugti dvigubai. Vėliau, vairuotojams apsipratus su naujomis vairavimo sąlygomis, avarijų skaičius nusistovi ir per dieną siekia apie 300.

„Lietuvos draudimo“ atstovas primena, kad prasidėjus šalnoms, kelio danga greičiausiai plikledžiu pasidengia ant tiltų ir viadukų, todėl čia avarijų nutinka daugiausiai.

„Šiose kelio atkarpose vairuotojai turėtų būti itin atidūs. Prieš šalčius taip pat svarbu pakeisti langų plovimo skystį neužšąlančiu, apsirūpinti ledo ir sniego valymo priemonėm ir prisiminti vairavimo slidžiame kelyje įgūdžius“, – sakė G. Matiukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją