Tarptautinę neįgalių žmonių dieną mašinų stovėjimo aikšteles tikrinusiems Vilniaus kelių policijos pareigūnams teko bendrauti ne su vienu prabangaus automobilio vairuotoju.

Vakar per dieną kelių policijos pareigūnai nubaudė 22 neįgaliųjų vietas užėmusius vairuotojus, kuriems buvo skirtos baudos nuo 50 iki 100 litų. Dar 5 automobiliai buvo priverstinai nuvežti į saugojimo aikštelę.

Patruliai stebėjosi, jog neįgaliųjų vietose specialiu ženklu pažymėtus automobilius pastatę vairuotojai sparčiu žingsniu traukdavo į parduotuves arba tvarkyti reikalų.

Pareigūnai įtaria, jog kai kurie jų neįgaliųjų ženklus tiesiog nusipirko, norėdami automobilį pastatyti kuo arčiau įstaigų durų, tačiau kai kurie jų policininkams iš tiesų pateikė neįgaliųjų pažymėjimus.

„Gal šie žmonės ir turi kokių sveikatos sutrikimų, bet turėtų suprasti, kad prie pat durų rezervuotos vietos skirtos ne jiems, o tiems, kurie sunkiai vaikšto arba sėdi vežimėliuose“, – sakė Vilniaus kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją