Šiuo metu savo gamyklas Slovakijoje, kuri yra labai priklausoma nuo automobilių eksporto, turi „Volkswagen“, „PSA/Peugeot-Citroen“ bei „Kia Motors“. „Volkswagen“ grupė dar balandį paskelbė, kad nuo 2011 m. vidurio Bratislavos gamykloje pradės gaminti naują mažų automobilių šeimą. Trejų ir penkių durų modeliai papildys „Volkswagen“, „Škoda“ ir „Seat“ gamas.

Šioje gamykloje praeitų metų pabaigoje dirbo apie 7,7 tūkst. žmonių. Čia gaminama „Škoda Octavia“, visureigiai „Volkswagen Touareg“ ir „Audi Q7“ bei giminingo modelio „Porsche Cayenne“ kėbulai.

Planuojama, kad šiemet Slovakijos ekonomika smuks beveik 6 proc. Pirmąjį šių metų ketvirtį dėl ekonomikos nuosmukio bendrovėms sustabdžius investicinius projektus Slovakijos tiesioginės užsienio investicijos sumažėjo daugiau nei 90 proc.

Dabar šalies vadovai tikisi, kad prisijungus prie euro zonos pavyks pritraukti naujų investuotojų. Tiesioginės užsienio investicijos yra labai svarbios Centrinės Europos šalių augimui, tad jų padidėjimas rodytų ir šio regiono atsigavimą.

B.Zvara teigė, kad šalis derasi ir dėl strateginės reikšmės investicijų. Jis tikisi, kad per artimiausius dvejus metus bus pasirašyta iki 70 investavimo susitarimų. Pagrindiniai investuotojai į Slovakijos elektronikos sektorių yra „Sony“ ir „Samsung Electronics“.