„Naujasis „Polo“ demonstruoja vokiškos inžinerijos meistriškumą ir pačias moderniausias technologijas. Kartu tai yra šviežias, jaunatviškas ir kosmopolitiškas automobilis! Penktosios kartos „Polo“ buvo sukurtas tenkinant klientų lūkesčius be didelių kompromisų ieškojimo. Tad išties labai smagu, kad mūsų pastangos buvo įvertintos šiuo apdovanojimu“, – kalbėjo „Volkswagen Group“ valdybos pirmininkas, profesorius Martinas Winterkornas.

„Europos metų automobilio“ rinkimai vyksta kasmet nuo 1964-ųjų, o šis apdovanojimas yra vienas garbingiausių Senajame žemyne. Šių metų konkurse dalyvius vertino ir savo balsus atidavė 59 narių komisija iš 23 Europos šalių. Naujasis „Polo“, surinkęs 347 balus, 10 taškų pranoko antroje vietoje likusį „Toyota IQ“.

„Labiausiai mus sužavėjo protinga „Polo“ saugumo įranga ir pažangi jo variklių gama. „Volkswagen“ sugebėjo „Polo BlueMotion“ paversti ne tik labai ekonomišku automobiliu, bet ir prieinamu vartotojams“, – Madride įvykusioje apdovanojimų ceremonijoje pareiškė žiuri prezidentas Hakanas Matsonas.

Pranešime spaudai rašoma, kad „Volkswagen Polo“ šie metai ypatingi ir be „Europos metų automobilio“ konkurso. Šis modelis jau buvo apdovanotas „Auto motor sport“ žurnalo rinkimuose kaip geriausias 2009 metų automobilis bei gavo „Grüne“ (Žaliojo) ir „Goldene Lenkrad“ („Auksinio vairo“) apdovanojimus, įsteigtus „Springer Verlag“ leidėjo. Prieš kelias dienas „Polo“ atiteko ir „Auto Trophy“ prizas, kurį skyrė leidinys „Autozeitung“.

Nuo pasirodymo rinkoje šių metų gegužę, kompaktinės klasės atstovas „Volkswagen Polo“ sulaukė daugiau nei 130 tūkst. užsakymų. Vokietijoje jis siūlomas su trejomis arba penkeriomis durimis. „Polo BlueMotion“ versija išsiskiria vos 3,3 l/100 km degalų sąnaudomis ir yra ekonomiškiausias ir draugiškiausias aplinkai penkiavietis automobilis pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją