Legendinio vardo sugrįžimą ženklinantis naujasis sportiškas modelis ne tik įkūnijo „Gordini“ bruožus, bet ir įgavo modernų šiuolaikišką pavidalą.

„Twingo Gordini RS” premjera įvyko prestižiniame L’Atelier Renault salone, įsikūrusiame Paryžiaus Eliziejaus laukuose. Čia vykstančioje „Christmas in Blue“ parodoje naujasis modelis bus eksponuojamas iki 2010 sausio 10 d.

Automobilio pardavimai Europoje bus pradėti 2010 kovo mėn. Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje šis modelis bus parduodamas pavadinimu „Twingo Gordini GT“.

Naujausias „Renault“ miesto automobilis yra skirtas ieškantiems išskirtinio modelio su ryškiu charakteriu. Jo išorės ir vidaus detalėse harmoningai dera prancūziškoji lenktyninė mėlyna spalva su baltais dryžiais.

Priekinius ir galinius bamperius išryškina blizgios juodos detalės, o rūko žibintų apvadai, išorės veidrodėlių korpusai ir spoileris išryškinti kontrastuojančia balta apdaila. Išskirtinį automobilio išorės dizainą užbaigia mėlyni arba juodi su deimantiniu efektu 17 colių aliuminio lydinio ratai.

Ta pati legendinių sportinių „Gordini“ automobilių dvasia išlaikyta ir kuriant „Twingo Gordini RS” interjerą, kuriame taip pat dominuoja mėlynos ir juodos spalvų bei baltų dryžių derinys. Odiniai sėdynių apmušalai papuošti mėlynais ir juodais dygsniais, automobilio panelė mėlyna su baltu apvadu, vairą puošia dvi baltos juostos.

Naujasis „Twingo“ automobilių gamos modelis yra sukurtas „Renaultsport Twingo 133“ pagrindu ir pagamintas naudojant „Renault Sport“ automobilių platformą. Sportinė važiuoklė su 17 colių ratais užtikrina tvirtą automobilio stovėseną kelyje.

Sportinis „Renault Twingo Gordini R.S.“ bus komplektuojamas su 1,6 l, 133 AG benzininiu varikliu. Portalas „Autocar“ rašo, kad šis modelis turėtų kainuoti apie 14 tūkst. svarų sterlingų (53,6 tūkst. Lt).

Gamintojo duomenimis, 2009 m. sausio-spalio mėn. Europoje buvo parduota 140,7 tūkst. „Twingo” automobilių, t.y. 20 proc. daugiau nei 2008 m. 83 tūkst. automobilių parduota Prancūzijoje (53 proc. daugiau nei 2008 m.). „Twingo Renault Sport” yra geriausiai savo segmente parduodamas mažas sportinis automobilis.

Pranešama, kad vėliau „Renault“ pristatys ir panašią „Clio Gordini R.S.“ modifikaciją, o ne anksčiau kaip 2011 m. turėtų pasirodyti ir „Megane Gordini R.S.“ modelis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją