Pagal Lietuvos pridėtinės vertės mokesčio įstatymą pirkimo PVM nuo keleiviams vežti skirtų automobilių nuomos neatskaitomas, jeigu automobiliai nėra specialiosios paskirties ir jeigu jie nepernuomojami, neperparduodami ar nenaudojami keleivių vežimo paslaugoms teikti. Latvijoje tokio apribojimo nėra.

Tačiau nuo 2010 m. sausio 1 d. ilgalaikės automobilių nuomos paslaugos bus laikomos suteiktos toje valstybėje, kurioje yra pirkėjas. Tai reiškia, kad Lietuvos PVM mokėtojai, besinuomojantys automobilius iš Latvijos įmonių, gaus PVM sąskaitas faktūras už paslaugas jau be latviško PVM.

„Verslo žinios“ rašo, kad kitokios PVM apmokestinimo vietos taisyklės nuo naujų metų bus taikomos trumpalaikei automobilių nuomai. Ji turėtų būti apmokestinama toje valstybėje, kurioje automobilio rakteliai perduodami klientui, tad už trumpalaikę nuomą apskaičiuotas pirkimo PVM Lietuvos PVM mokėtojams kaip ir dabar turėtų būti sugrąžinamas kaimyninėje valstybėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją