Šiandien ir rytoj automobilių gamintojai namų darbus pristatys žiniasklaidos atstovams, o nuo ketvirtadienio paroda atvers duris ir lankytojams. Portalas „DELFI Auto“ trumpai apžvelgia, kokias pagrindines naujienas bus galima pamatyti gamintojų stenduose.

„Alfa Romeo“

„Fiat“ koncernui priklausantis „Alfa Romeo“ pristatys ekonomišką „MiTo“ modelio „Cloverleaf“ versiją. Išskirtinis modelis bus varomas 1,4 l naujosios „Multiair“ technologijos turbininiu benzininiu varikliu, kuris išvysto 170 AG, o 100 km sunaudoja vos 4,8 l.

„Aston Martin“

„Aston Martin“ galiausiai atskleis, kaip atrodo gamybai paruoštas 4 durų „Rapide“ sedanas (477 AG), neįtikėtinai brangus „One-77“ modelis bei pagal „Toyota iQ“ platformą pagamintas „Aston Martin Cygnet“ miesto automobiliukas.

„Audi“

„A5 Sportback“, „R8 Spyder“ ir A8 sedanas ir kt. – tokias pagrindines naujienas paruošė „Audi“ atstovai namuose vyksiančiai Frankfurto parodai.

„Bentley“

„Bentley Arnage“ pakeisiantis „Mulsanne“ modelis Frankfurte bus pagrindinė naujiena šio prabangių automobilių gamintojo stende. Pirmosios debiutanto nuotraukos buvo pristatytos jau „Pebble Beach“ festivalyje, o šioje parodoje bus parodytas pats automobilis bei atskleista jo kaina, techninės detalės.

Kiekvieno automobilio gamyba užtrunka 400 valandų, iš kurių pusė užima rankų darbas. Po variklio dangčiu paslėptas 6,75 l darbinio tūrio V8 variklis. Per metus „Bentley Mulsanne“ modelių bus pagaminta 700 vienetų, kurių kiekvienas kainuos apie 800 tūkst. Lt.

BMW

BMW X1 – dar vienas šio gamintojo X visureigių šeimos narys. Parodoje taip pat bus pristatytos X6 ir 7-os serijos automobilių hibridinės versijos bei 5-os serijos BMW GT.

„Citroen“

Prancūzų stende dominuos stilingi modeliai – naujieji C3 ir DS3 hečbekai, „Revolte“ koncepcija.

„Fiat“

Italijos automobilių gamintojas „Fiat“ pristatys atnaujintą „Grande Punto“, kuris vadinsis „Punto Evo“, 500 modelio kabrioletą, atnaujintą „Fiat Sedici“ ir bendrą „Abarth“ ir „Ferrari“ kūrinį „Abarth 695 „Tributo Ferrari“.

„Ferrari“

„458 Italia“ – tikroji Frankfurto žvaigždė. Beveik neabejojama, kad naujojo „Ferrari“ superautomobilio stendas sulauks daugiausiai dėmesio iš visų parodos dalyvių.

„Ford“

JAV automobilių gamybos koncernas „Ford“ atnaujina „C-Max“ vienatūrį. „Ford C-Max“ dizainas pasižymės kai kuriais šių metų Ženevos autosalone matytais koncepcinio „iosis MAX“ modelio bruožais. Atnaujintas vienatūris bus gaminamas kaip penkių arba septynių sėdimų vietų automobilis.

„Hyundai“

Pietų Korėjos automobilių gamintojas „Hyundai“ Frankfurte pažers nemažai naujienų: bus parodytas „Tucson“ visureigį pakeisiantis ix35 (kartu ir hibridinė versija), atnaujintas „Santa-Fe“ modelis, elektra varomo i10 modelio versija.

Gamintojų teigimu, „Hyundai ix35“ pasižymės žymiai geresne kuro ekonomija bei CO2 emisija, lyginant su kitais SUV visureigiais. Taip pat žadama, kad automobilio bazinė versija bus gausiai sukomplektuota, o modelio kaina bus žymiai patrauklesnė nei tiesioginių konkurentų. Europos rinkai skirtas visureigis bus surenkamas „Hyundai-Kia“ gamykloje Slovakijoje.

„Jaguar“

Frankfurte bus pirmoji galimybė pamatyti radikaliai naują „Jaguar XJ“, kurio varikliai išvystys nuo 275 iki 510 AG. Kalbama, kad britai gali pristatyti ne tik sedaną, bet ir šio modelio universalo versiją. „Jaguar XJ“ pardavimų salonuose laukiamas kitų metų sausį.

„Kia“

„Kia“ Frankfurto automobilių parodoje pristatys ne tik atnaujintus „cee'd“ ir „Sorento“ modelius, bet visai naują automobilį „Kia Venga“, kuris jau greitai pasirodys autosalonuose.

Pasak „Kia” atstovų, „Venga” pavadinimas turėtų skambėti patraukliai ir gyvybingai. Gamintojo siūlomas modernumas turėtų vilioti aktyvų gyvenimą mėgstančius europiečius. Automobilio varikliai išvystys nuo 75 iki 115 AG.

„Lamborghini“

„Lamborghini Gallardo LP 550-2“ dedikuojamas legendiniam šios kompanijos automobilių bandytojui Valentino Balboni. Galiniais ratais varomas sportinis modelis bus gaminamas ribotu „tiražu“.

„Lexus“

Japonijos automobilių gamintojas „Lexus“ Frankfurto automobilių parodoje pristatys hibridinį koncepcinį LF-Ch modelį. Taip bus pažymėtas ir kompanijos įkūrimo 20-metis.

„Maserati“

Frankfurto automobilių parodoje Italijos prabangių automobilių gamintojas „Maserati“ pristato Granturismo“ modelio versija be stogo – pirmą šios markės istorijoje keturvietį kabrioletą „Grancabrio“.

„Mazda“

Japonijos automobilių gamintojo stende žibės „MX-5 Superlight“ koncepcija, atnaujinti RX-8, „Mazda 3 MPS“ ir dyzelinis „CX-7“ modeliai.

„Mercedes-Benz“

„Mercedes-Benz“ žvaigždė – pagal legendinio „Mercedes-Benz 300SL“ modelio dizainą sukurtas „SLS AMG“ modelis, kurio durys atsidaro į viršų. Taip pat vokiečiai pademonstruos ir keletą ekonomiškų automobilių.

„Mini“

Šiemet 50-metį švenčianti „Mini“ markė Frankfurte pristato du koncepcinius modelius – „Coupe“ ir „Roadster“. Tiesa, toks jų statusas yra laikinas, nes jau patvirtinta, kad šie automobiliai artimiausiais metais bus pradėti gaminti netoli Oxfordo (Anglija) esančioje gamykloje.

„Opel“

Atnaujinta „Opel Astra“ – itin gerų atsiliepimų sulaukęs modelis, kuris iš „Insignia“ „paveldėjo“ daugelį dizaino ir techninių bruožų. „Opel Astra” pardavimai sudaro trečdalį visų šios bendrovės pardavimų ir siekia vidutiniškai beveik 500 tūkst. per metus, tad į šį modelį pagrįstai dedama daug vilčių.

„Mūsų misija buvo aukščiausias technologijas padaryti prieinamomis kiekvienam ir tai „Opel Insignia“ modeliui atnešė sėkmę. Sau iškėlėme dar ambicingesnį tikslą – su naująja „Astra“ įnešti didesnę šių technologijų dalį į kompaktų segmentą”, – sakė „Opel“ vykdomasis direktorius Hansas Demantas.

Frankfurte „Opel“ taip pat pademonstruos ir į priekį kūrimo procese pažengusį „Ampera“ elektromobilį.

„Peugeot“

„Peugeot RCZ“ kupė – didžiausia prancūzų staigmena. Dviduris sportinis automobilis bus gaminamas pagal 308 hečbeko platformą ir turėtų tapti pigesniu „Audi TT“ konkurentu. Taip pat „Peugeot“ stende pamatysime septynvietį krosouverį 5008 bei 3008 ir RCZ modelių hibridines versijas.

„Porsche“

Dar vienas Frankfurto superautomobilis – atnaujintas „Porsche 911 Turbo“, taip pat pristatomas kupė ir kabrioleto versijomis. Gamintojų teigimu, tai bus kaip niekada greitas, lengvas, galingas ir „aštrus“ „Porsche 911 Turbo“.

„Renault“

„Renault“ Frankfurte pristatomos naujienos – trys elektromobiliai ir visiškai naujas „Fluence“ modelis, pakeisiantis „Renault Megane II“ sedaną.

Tarp naujų elektromobilių koncepcijų yra vienvietis, du triduriai ir erdvesnis penkiaduris automobiliai. Frankfurte „Renault“ pristatys ir serijinei gamybai paruoštą „Kangoo“ modelį. „Renault“ elektromobilių rinkoje laukiama pasirodant iki 2012 m.

„Rolls-Royce“

Prabangių automobilių gamintojas „Rolls-Royce“ pagaliau pristato naują sedaną „Ghost“. Apie šį modelį pirmą kartą buvo užsiminta dar 2006 m. Paryžiaus automobilių parodoje. Gamintojų teigimu, „Ghost“ žymi naujos „Rolls-Royce“ modelių serijos pradžią, tad artimiausiais metais galima tikėtis sulaukti ir šio automobilio kabrioleto ir dviejų durų versijų.

„Saab“

Švedai iš „Saab“ bendrovės pristato ilgai lauktą atnaujintą 9-5 modelį. Automobilis rinkoje pasirodys kitąmet, o gamintojų teigimu, tai bus „daugiausiai įvairių technologijų turintis modelis, kokį švedamas kada nors yra pavykę sukurti“.

„Seat“

„Volkswagen“ koncernui priklausantis „Seat“ automobilių gamintojas pristato atnaujintą „Ecomotive“ modelių seriją ir „Leon Cupra R“ – galingiausią kada nors „Seat“ gamintą automobilį.

„Škoda“

„Volkswagen“ koncernui priklausantis Čekijos automobilių gamintojas „Škoda“ pristatys „Superb Combi“ universalą.

„Subaru“

„Subaru“ atnaujina „Legacy“ ir „Outback“ modelius, kurie rinkoje pasirodys 2010-iais.

„Toyota“

„Toyota“ pademonstruos hibridinę „Auris HSD“ koncepciją, iš elektros tinklo įkraunamą hibridinį „Prius“ modelį, atnaujintą „Land Cruiser“ visureigį bei sportinę ir kolekcinę iQ modelio versijas.

„Volvo“

„Volvo“ naujienos Frankfurte – atnaujinti S60, C30 ir C70 modeliai.

„Volkswagen“

Vokiečiai pademonstruos „Volkswagen Up“ elektromobilį, atnaujintą „Polo“ bei komercinius „Caravelle“ ir „California“ modelius bei ekonomiškumu pasižyminčią „BlueMotion“ automobilių šeimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją