Tai trečiasis penkias žvaigždutes pelnęs „Toyota“ modelis po naujojo „Avensis“ ir „iQ“. Nepriekaištingą saugumą naujasis „Prius“ paveldėjo iš savo pirmtakų: 2004 m. „Prius“ įvertintas penkiomis žvaigždutėmis suaugusių keleivių saugumo kategorijoje.

Naujajame „Prius“ montuojama patobulinta aktyvioji, pasyvioji ir pėsčiųjų saugumo įranga. Visuose „Prius“ modeliuose dabar montuojamas smūgį sugeriantis kėbulas, septynios oro saugos pagalvės ir aktyvieji galvos atlošai.

Elektroniniu būdu valdomą stabdžių sistemą (ECB) sudaro pagalbinė stabdymo (BA), traukos kontrolės (TRC) ir automobilio stabilumo kontrolės (VSC+) sistemos. Europoje ką tik pasirodžiusio naujojo „Prius“ nuo birželio mėnesio laukia 17 tūkst. pirkėjų. Automobilio kaina Lietuvoje – 91,5 tūkst. Lt.

1997 m. pasirodęs pirmosios kartos „Toyota Prius“ buvo pirmasis pasaulyje masinės gamybos hibridinis automobilis. Mažiau aplinką teršiančiu ir tyliau riedančiu „Prius“ šeimininkais tapo jau daugiau nei 1,2 mln. vairuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją