Prancūzai tikėjosi, kad liepos-gruodžio mėnesiais automobilių paklausa nukris 7 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. „Vis dėlto dabartiniai mūsų rezultatai yra geresni negu ši išankstinė prognozė“, – sakė PSA vadovas Phelippe Warinas.

Naujų automobilių pardavimai išlieka stabilūs arba gerėja tose Europos šalyse, kuriose įgyvendinama automobilių parko atnaujinimo programos ir pirkėjai skatinami įvairaus dydžio parama. Tačiau baiminamasi, kad rinka gali išgyventi dar vieną krizę 2010-iais, kai premijos perkantiems naujus automobilius baigsis.

Prancūzijos pramonės ministras Christianas Estrosi pareiškė, kad šalies vyriausybė saplio mėnesį greičiausiai nutars pratęsti automobilių parko atnaujinimo programą, tačiau gali būti, kad kitąmet bus skatinami pirkti tik itin ekonomiški modeliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją