Didžiosios Britanijos GP lenktynes Jensonas baigė vos po dešimties ratų, sugedus bolido varikliui. Jo manymu „Honda“ nuo sezono pradžios tik smuko žemyn, tačiau britas pridūrė, jog pataisyti situaciją tebėra įmanoma.

„Nebeesame tokie stiprūs, kaip sezono pradžioje. Ryškiausia to priežastis yra ta, kad kiti tobulėjo, o mes ne. Yra daug sričių, kur mums reikia pasitempti. Pilno dydžio vėjo tunelis mums labai padės. Sezono metu maži dalykai daro didelius skirtumus, o savame vėjo tunelyje tie dalykai nepasireiškė. Naujas dalis reiktų išbandyti tik pamačius, kiek jos efektyvios vėjo tunelyje. Tik tada galima ruošti bolidą lenktynėms. Daugelis komandų savo dalis tiesiog nesustodami perkėlinėja iš tunelio ant bolidų. To mums ir trūko“, - pasiaiškino J.Buttonas.

„Vis dėlto tai nėra vienintelė mūsų problema. Yra ir kitų sričių, kuriose atsiliekame. Tačiau jas žinome ir tikrai pasitempsime“, - optimistiškai pažymėjo sportininkas.

Jensono komandos draugas Rubensas Barrichello iš šeštosios starto pozicijos lenktynes baigė dešimtas. Tuo ir pasibaigė „Honda“ savaitgalis Silverstoune - nulis iškovotų taškų.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.

"F-1" čempionatas savaitgaliais per TV3 ir Tango TV.