Jose dalyvauti paraiškas pateikė 41 sportininkas iš Čekijos, Belgijos, Latvijos, Olandijos, Rusijos, Šveicarijos, Vokietijos, Vengrijos ir Lietuvos. Jie rungsis pagal automobilių tipą bei galingumą suskirstytose trijose klasėse, kurios krose vadinamos pirmu, trečiu bei trečiu A divizionais, sakoma viešųjų ryšių agentūros "Visus Bonus" pranešime žiniasklaidai.

17 pajėgiausių Lietuvos automobilių kroso meistrų varžysis ne Europos čempionato įskaitoje, o atskiroje palaikymo grupėje, kurios dalyviai kovos dėl LASF taurės.

Varžybų organizatoriai šiemet “Žemaitijos” trasoje, kur antrus metus paeiliui rengiamos Europos automobilių kroso čempionato V etapo lenktynės ir kurių sąmata, kaip įvykusioje varžybų spaudos konferencijoje sakė renginio organizatoriaus, sporto klubo “Ketorė tekėnė” prezidentas Dainius Padgurskis, siekia net 496 tūkstančius litų, pasirengę priimti daugiau nei 15 tūkstančių žiūrovų.

Atnaujintos iš automobilių padangų sumontuotos tribūnos, į kurias vienkartinis bilietas bet kuriai dienai (treniruotės, kvalifikaciniai važiavimai ir pačios varžybos) kainuos 15 litų.

Įrengta speciali daugiau kaip 1000 žmonių talpinanti sirgalių (VIP) tribūna, į kurią bilietas visam savaitgaliui kainuos 100 litų.

Įrengtos ir specialios varžybų stebėjimo vietos neįgaliesiems, papildomos automobilių parkavimo aikštelės abipus kelio, vedančio į “Žemaitijos” sporto kompleksą. Už automobilio parkavimą įsigijusiems bilietus į renginį papildomai mokėti nereikės.

Lietuviai didžiausias viltis sieja su pirmajame divizione rungtyniaujančiu klaipėdiečiu Pauliumi Pleskovu. Ypač - po jo sėkmingo pasirodymo prieš tai vykusiose ketvirtojo etapo varžybose Bauskėje, kur P.Pleskovas finišo liniją kirto antras. Jis nusileido tik Europos kroso čempionui vokiečiui Helmutui Wildui, kuris varžysis ir Plungėje, ir kuris su 60 taškų pirmauja ir čempionato bendrojoje įskaitoje. P.Pleskovas su 30 taškų tarp 23 klasifikuotų lenktynininkų kol kas penktas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją