FIA registruotas ralis "Vilnius`2006" kartu buvo ir šalies automobilių ralio atviro čempionato antrojo etapo varžybos, todėl jame kartu su pajėgiausiais šalies ralio meistrais varžėsi ir du ekipažai iš Latvijos.

Atskiroje ralio įskaitoje rungėsi ir motociklininkai bei visureigių vairuotojai. Iš viso ralyje dalyvavo 83 ekipažai.

Pagrindinis šių varžybų prizas - sostinės mero Artūro Zuoko taurė - įteikta absoliutiems ralio nugalėtojams Rokui Lipeikiui ir jo šturmanui Renatui Vaitkevičiui, važiavusiems "Mitsubishi Lancer Evo VIII" automobiliu.

R.Lipeikio sportinių trofėjų kolekcijoje Viniaus mero taurė - jau trečioji. Jis analogiškas varžybas laimėjo ir pernai, tačiau tąsyk jam talkino dukra Inga.

Ši pergalė nugalėtojams atiteko nelengvai. Po penkių greičio ruožų iš devynių būsimųjų ralio nugalėtojų bei antraisiais prizininkais tapusių Sauliaus Girdausko ir Pauliaus Urbono trasoje sugaištas laikas buvo absoliučiai identiškas. Tokios atkaklios kovos, kad vienas kito vertų varžovų parodyto rezultato sutaptų net dešimtosios dalys, seniai niekas neprisimena.

Užklupus liūčiai paskutiniuose keturiuose greičio ruožuose R.Lipeikis įgijo kiek apčiuopiamesnę persvarą ir 13,2 sek. aplenkė antroje vietoje likusius S.Girdauską ir P.Urboną.

S.Girdauskas po varžybų vykusioje spaudos konferencijoje prisipažino, jog per netrumpą jo sportinę karjerą pirmą kartą taip suklydo pasirinkdamas lietaus padangas, o be to galios antplūdžiu šįkart netryško ir jo automobilis.

Trečią vietą užėmė jaunas lenktynininkas Vytautas Švedas, kuriam talkina patyręs šturmanas Žilvinas Sakalauskas. Šį duetą nuo antros vietos skyrė vos 1,9 sekundės.

Beje, per ralio nugalėtojų bei prizininkų apdovanojimo ceremoniją Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Romas Austinskas V.Švedui įteikė Lietuvos sporto meistro ženkliuką bei pažymėjimą.

Motociklais greičiausiai važiavo Mindaugas Slapšys su KTM, o visureigininkų ginčą laimėjo alytiškiai tėvas ir sūnus Arūnai Lekavičiai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją