Dėl sostinės mero Artūro Zuoko, kuris kartu yra ir šio renginio organizacinio komiteto pirmininkas, taurės kartu su ralio meistrais panoro varžytis ir keturių visureigių bei penkių motociklų vairuotojai, kuriems visiems teks įveikti tą pačią 326,65 kilometro trasą, besidriekiančią Ukmergės, Širvintų, Molėtų ir Vilniaus rajonų keliais, teigiama pranešime spaudai.

Iš bendro ralio kilometražo 93,95 kilometro sudaro greičio rungtys.

Visus greičio ruožus, išskyrus pirmąjį ir vieną ilgiausių – 13,45 kilometro ilgio Šešuolių greičio ruožą, sportininkai įveiks po du kartus.

Pirmą kartą šalies ralių istorijoje žiūrovai išvydo ir tris naujausius, moderniausius “Mitsubishi Lancer Evo IX” automobilius. Vieną jų vairuoja pernykštis šalies automobilių ralio vicečempionas Vytautas Švedas su šturmanu Žilvinu Sakalausku, antrą – naujas Deivido Jociaus ir Kastyčio Torrau tandemas, o trečią – svečiai iš Latvijos Maris Neikšanas ir Maris Jekabsonas.

11.03 val. pirmasis sportininkų automobilis jau startavo pirmajame Šešuolių greičio ruože. Nuo pat pirmųjų trasos kilometrų užvirė atkakli bekompromisinė kova. Žiūrovus itin žavi galingiausius automobilius vairuojantys sportininkai, besivaržantys A8 (9 dalyviai) bei N4 (12 dalyvių) klasėse.

Pirmąjį greičio ruožą laimėjo žiemos ralio, sausį vykusio Visagino apylinkėse nugalėtojai Saulius Girdauskas su Pauliumi Urbonu, vairuojantys “Mitsubishi Lancer Evo VII”. Šis ekipažas, visą greičio ruožą nuvažiavęs 138,110 kilometrų per valandą greičiu, įgijo labai trapią - vos 0,5 sek. persvarą prieš Roką Lipeikį, kuriam talkina Renatas Vaitkevičius.

Treti – V. Švedas su Ž. Sakalausku, po pirmosios rungties lyderiams pralaimintys 1,7 sekundės.

Ralio “Vilnius’2006” dalyviai šeštadienį 17.40 val. baigs kovas ten pat, iš kur jie buvo išlydėti ir į pirmąjį greičio ruožą – aikštėje prie Vilniaus savivaldybės (Konstitucijos pr. 3).

Čia nugalėtojams bus įteikta ir sostinės mero Artūro Zuoko taurė – pagrindinis šių varžybų trofėjus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją