Kaip teigė jau įvykusioje lenktynių spaudos konferencijoje šių varžybų vyriausiasis komisaras ir “Nemuno žiedo” direktorius Eduardas Jakas, sezono atidarymo šventę lietuviams patikėta surengti neatsitiktinai. Pernai čia vyko keletas svarbių motociklų žiedinių lenktynių, kurių organizacija ir jau rekonstruota trasos dalimi buvo patenkinti ir sportininkai, ir žiūrovai.

Tarptautines motociklų žiedines lenktynes, padedamas rėmėjų, kartu su Latvijos ir Estijos motociklų sporto federacijomis, organizuoja Lietuvos “Porsche” klubas bei Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės viešoji įstaiga “Nemuno žiedas” bei šio renginio organizacinis komitetas, vadovaujamas Kauno rajono mero Leonardo Gineikos.

Čempionate – nemažai naujovių

Baltijos šalių motociklų žiedinių lenktynių čempionato bei taurės I etapo varžybų žiūrovai taps ir keleto naujovių liudininkais.

“Bene svarbiausia jų ta, kad buvę motociklų akrobatai, ir pernai ne kartą Kačerginėje demonstravę neįtikėtinus triukus bei savo meistriškumu žavėję žiūrovus, šiemet varžysis Baltijos šalių STUNTRIDING čempionate, kurio pirmojo etapo varžybos irgi vyks tomis pačiomis dienomis Kačerginėje”, - spaudos konferencijoje sakė Lietuvos motociklų sporto federacijos žiedo komiteto pirmininkas Tadas Garšva.

STUNTRIDING čempionate panoro varžytis beveik visi pajėgiausi Lietuvos, Latvijos bei Lenkijos ir Rusijos motociklų triukų meistrai. Kačerginėje laukiama Aleksejaus Kalinino, Igorio Kiseliovo, Virginijaus Žukausko, Janio Rozičio ir kitų šios sporto šakos entuziastų.

“Baltijos šalių čempionato I etapo varžybose jų organizatoriai laukia visų pajėgiausiųjų motociklų žiedo meistrų, tarp kurių nemažai rokiruočių. Daugelis jų pakeitė ir techniką, - iškovoję laurus mažesnio galingumo klasėse pasibalnojo galingesnius dviračius žirgus”, - kalbėjo Lietuvos “Porsche” klubo direktoriaus pavaduotojas, Lietuvos nusipelnęs treneris Romualdas Petkevičius.

Jis patikino, jog į Kačerginę atvyks ir praėjusių metų Baltijos šalių čempionas “Superbike” klasėje estas Hano Veltas, antrasis bei tretysis prizininkai atitinkamai vilnietis Šarūnas Pladas bei latvis Bruno Rožkalnsas ir kiti labai greiti lenktynininkai.

“Superbike” klasėje debiutuos 2005 metų SS600 klasės čempionas latvis Juris Svarinskis, pernai greičiausias tarp lietuvių irgi SS600 klasėje buvęs Gintautas Cirtautas, jaunoji estų žvaigždė Andresas Sikallas bei dar du greiti ir azartiški lietuviai Gediminas Majauskas ir Skaidrius Gaidamavičius.

Iš SS600 klasės į aukštesnę pakopą žengus visam būriui pripažintų favoritų šiemet šioje įskaitoje itin dideles viltis puoselėja lietuviai, kurie turėtų tarti dar svaresnį žodį. Tai Ignas Krasauskas, Valdas Kinčius, Aldas Rastenis bei kiti sportininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją