Vienoje greičiausių ir sudėtingiausių šonaslydžio trasų ne tik Baltijos šalyse, bet ir visoje Europoje, dalyviai turėjo net dvi dienas veiksmo, o geriausieji išaiškėjo šeštadienį vykusiuose poriniuose važiavimuose. Prie starto linijos rikiavosi per 50 sportininkų: Semi Pro lygoje startavo 35, Pro – 34 dalyviai.

Krito ir vėl stojosi

Semi Pro lygos rezultatų lentelės viršuje netrūko dramos dar neprasidėjus poriniams važiavimams. Pirmąją vietą kvalifikaciniuose važiavimuose užėmęs Paulius Petrauskas per treniruotes išvažiavo iš trasos ir stipriai apgadino savo automobilį, tad iki pat porinių važiavimų pradžios nebuvo aišku, ar mechanikams pavyks prikelti BMW E36 tolimesniems važiavimams. Antrąją vietą kvalifikacijoje užėmė Eimantas Kindurys, o trečioje liko Laurynas Jurčiukonis. Visas kvalifikacijos trejetukas vienas nuo kito atsiliko vos per pusę taško.

Pro ir Semi Pro lygų drifto čempionato akimirkos. J. Lengvino nuotr.

Poriniuose važiavimuose rezultatų lentelė vertėsi aukštyn kojomis ir iš geriausiųjų kvalifikacijoje ant podiumo lipo tik Paulius Petrauskas, paskutinę akimirką spėjęs grįžti į trasą po incidento – sportininkas lipo ant trečios vietos nugalėtojo pakylos, paskutinėje kovoje už savęs palikęs Žydrūną Vilčinską.

Antrąją ir pirmąją vietas Semi Pro lygoje pasidalino bendravardžiai: nugalėtojo taurę namo išsivežė Edvinas Litvinskas, antras – Edvinas Savickas.

Čempioniškas debiutas

Pro lygoje tarp dalyvių buvo ne vienas užsienio šalių atstovas, bet kvalifikacinių važiavimų rezultatų lentelės viršūnėje užtikrintai plevėsavo Lietuvos vėliava – pirmas, surinkęs 90 taškų, buvo Benediktas Čirba. Antras kvalifikacijoje su 89 taškais liko Andrius Vasiliauskas, pirmą kartą į trasą išlėkęs savo naujuoju BMW M4 bolidu. Trečioje vietoje, surinkęs 87 balus, atsidūrė Donatas Macpreikšas.

Pro ir Semi Pro lygų drifto čempionato akimirkos. J. Lengvino nuotr.

Poriniuose važiavimuose Pro lygos sportininkai užkūrė įspūdingą reginį daugiatūkstantinei žiūrovų miniai – kovos buvo įtemptos jau nuo pirmųjų startų. Teisėjams taip pat teko sudėtinga užduotis, o negalėdami nuspręsti kuris iš lygiaverčių varžovų patenka į tolimesnį etapą, šie ne kartą prašė pakartoti porinius važiavimus iš naujo.

Galų gale važiavimuose dėl prizinių vietų startavo trys lietuviai ir vienas latvis. Po įtemptos kovos ketvirtoje vietoje liko Gediminas Levickas, trečias – Kęstutis Kelpša. Bene ryškiausioje dvikovoje dėl pirmosios vietos, už Lietuvos drifto karalių geriau pasirodė ir taurę iškovojo aštuoniolikmetis iš Latvijos Nikolass Bertans, kitaip žinomas Nik Nak slapyvardžiu.

Pro ir Semi Pro lygų drifto čempionato akimirkos. J. Lengvino nuotr.

Jaunasis sportininkas sezono pradžioje, prisistatęs Lietuvai, pasakojo, kad bene didžiausias jo noras šiemet yra aplankyti „Uphill“ trasą, kurioje dar neteko startuoti. N. Bertans pasakojo, kad buvo girdėjęs daug atgarsių, jog čia reikia atiduoti visas savo jėgas ir dar pridėti papildomai. Savo norą latviui pavyko išpildyti su kaupu.

Artimiausias Lietuvos drifto čempionato etapas vyks Kuršėnuose, birželio 23-24 dienomis.