Gera žinia pilotams ir žiūrovams – šiemet šis čempionato etapas vyks netgi dvi dienas – birželio 10-11 dienomis. Renginys vyks „Marijampolės drift arenoje.“Pirmą dieną, šeštadienį, vyks tik treniruotės ir Drift Taksi važiavimai, kurių metu žiūrovai patys galės pasėdėti šalia profesionalių vairuotojų.

Treniruočių dieną pilotai bandys savo jėgas trasoje paskirstyti į du pogrupius, kad nesusidarytų kamščiai ir eilės treniruočių metu. Sekmadienį Drift Taksi paslauga nebus organizuojama, šią dieną vyks tik kvalifikacija ir poriniai važiavimai.

Jauniausiam dalyviui – trylika

Likus kelioms dienoms iki renginio, varžytis dėl geriausio šonaslydžio piloto vardo jau užsiregistravo beveik šimtas dalyvių. Visi jie vairuos BMW markės automobilius.

Šį šeštadienį prasideda Lietuvos drifto čempionato STREET lygos II etapas

Iš užsiregistravusių pilotų sąrašo matyti, kad renginyje dalyvaus visos Lietuvos drifto komandos: „Voverė Drift Team“, „IRT-Oly Bet“, „Demo DRIFT TEAM“, „Side To Side“, „OVT DRIFT TEAM“,
„Drift Arena Racing Team“ „West Side Drift Team“, „Aros Drift Team“, „Elephant Drift Team“, „Driftanulsa“, „4SHIFT“, „Krebždesys“, „Motosport Ukmergė“, „BMWFAN“, „Drixto Sexpertai“, „Street Horrors“, „Memel Drift Team“, „Gedas Racing Team“, „Ne, nu, tai taip“, „Madside Drift Team“.

Jauniausiam pilotui varžybose – vos trylika metų. Tai Gustas Valainis, atstovaujantis „Aros Drift Team“ komandą. Šiemet jis jau važiavo Marijampolės trasoje „Arena Drift CUP“ I etapo renginyje ir parodė puikius rezultatus. Be to, tarp keliasdešimties pilotų vyrų, trasoje pasirodys ir trys pilotės moterys. Tai Neringa Žutautaitė ir Karolina Dauskurytė, vairuosiančios BMW E46 bolidus ir tokios paties modelio bei markės automobilį vairuosanti Eglė Gaižytutė iš komandos „Krebždesys“.

Organizatoriai primena, kad Lietuvos drifto čempionato STREET lygos II etape, kaip ir visuose „Marijampolės drift arenoje“ vykstančiuose renginiuose, bus organizuojamas atvažiavimas ir registracija į parkavimo vietą iš anksto. Tai reiškia, kad kiekvienas pilotas turės iš anksto jam skirtą atvažiavimo laiką, o arenoje turės pažymėtą parkavimo vietą.

Net 3 kvalifikaciniai važiavimai

Organizatoriai praneša, kad planuojama surengti net 3 važiavimus kvalifikacijoje. „Tai pagerins renginio kokybę ir užtikrins, kad visi pilotai gautų vienodą važiavimų skaičių. Esant dideliam dalyvių skaičiui, to užtikrinti rengiant vienos dienos renginį, tiesiog neįmanoma. Norime, kad pilotai būtų patenkinti renginiu. Kiekvienas pilotas STREET lygoje galės gauti ne mažiau kaip 12 treniruočių važiavimų ir net 3 kvalifikacinius važiavimus per dvi dienas.

Šį šeštadienį prasideda Lietuvos drifto čempionato STREET lygos II etapas

Be to, tai ypač aktualu pradedantiems pilotams, kurie dažnai iš jaudulio padaro klaidų. Todėl praktika rodo, kad 2 važiavimai yra per mažai, važiavimų turi būti bent 3“, – sako varžybų vadovas Kastytis Alekna.

Daugiau dėmesio renginyje skirta ir žiūrovams. Tam, kad renginys būtų patogesnis, vienoje tribūnoje žiūrovai gali įsigyti bilietus su jiems skirta vieta, kad renginio metu galėtų laisvai palikti savo vietą ir niekas negalėtų jos užimti. O renginio metu žiūrovų laukia ne tik išskirtinių bolidų vaizdai trasoje, bet ir įvairūs žaidimai, konkursai, renginio rėmėjų dovanos.

Renginys taip pat bus tiesiogiai transliuojamas „Sport 1“ kanalu.