Kaip ir „Mugello“ trasoje Italijoje, kur „Porsche Baltic“ komanda šių metų kovo mėnesį pradėjo sezoną „24H Series‘‘ 12 valandų ištvermės lenktynėse, taip ir Belgijos „Spa Francorchamps" trasoje komandai vadovaus patirtį lenktynių pasaulyje sukaupęs Edvardas Grabliauskas.

„Esame kupini motyvacijos, nes kartu su „Porsche Racing Experience“ projektu užaugome iki pasaulinio lygio startų, kur galime varžytis su pažangiausiomis planetos komandomis. Tai, kad startuosime „Spa Francorchamps" trasoje, kelia dar didesnius šiurpuliukus, nes tai kiekvieno lenktynininko svajonė“, – sako „Porsche Racing Experience“ projekto vadovas ir profesionalus lenktynininkas Robertas Kupčikas.

12 valandų ištvermės lenktynėse Belgijoje „Porsche Baltic“ komandos sudėtyje taip pat važiuos „Porsche Racing Experience“ projekto vadovas ir profesionalus lenktynininkas Robertas Kupčikas, Mantas Mikuckas, Nerijus Dagilis ir Tautvydas Rudokas.

„Spa Francorchamps" trasa – tai kietas riešutėlis net labiausiai patyrusiems lenktynininkams. Čia privaloma atiduoti visą save, o automobilį spausti iki maksimalių jo galimybių, tačiau tai daryti protingai, nes klaidos kaina – kritinė. Šioje trasoje vyrauja itin dideli greičiai net posūkiuose, todėl iš kiekvieno piloto reikalaujama visko, ką jis gali duoti“, – sako R. Kupčikas.

Pasak komandos narių, šiandien diena yra skirta treniruotėms, vakaras – komandos startui kvalifikaciniame važiavime. Be to, tai jau antras komandos startas tokio ilgio – 12 valandų ištvermės lenktynėse.

„Vertinant komandos sudėtį ir atsižvelgiantį į bendrą turimą patirtį, tikimės gerų rezultatų“, – pabrėžia R. Kupčikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją