„Štai čia jau panašu į Dakarą – 350 kilometrų greičio ruožas pareikalavo nemažai pastangų,“ – po finišo sake Laisvydas Kancius.

Trečiasis Pasaulio ralio reidų čempionato etapas – Sonora ralis Meksikoje susideda iš penkių etapų, tad vakar sportininkai jau peržengė pusiaują. Liko tik dvi dienos ir finišas jau beveik ranka pasiekiamas.

Po antros dienos gedimų klaipėdietis L. Kancius trečiąjį greičio ruožą pradėjo keturiomis minutėmis vėliau negu jo pagrindinis priešininkas dėl pergalės R. Guillioli iš Gvatemalos. Tačiau jau po pirmų penkiasdešimties kilometrų buvo pavytas ir aplenktas.

Laisvydas Kancius

„Pirmieji kilometrai buvo labai sunkūs ir sudėtingi fiziškai, nes trasa driekėsi siaurais smėlėtais keliukais, kuriuose tramplynas sekė tramplyną. Čia iš karto pasimatė kas gerai fiziškai pasiruošęs. Ir manau mano forma geresnė negu R. Guilllioli, nes jį ir dar gal penkis motociklininkus pavijau per pirmas kelias dešimtis kilometrų,“ – pasakojo L. Kancius.

Vėliau Laisvydas tiesiog važiavo savo tempu ir pernelyg nerizikavo – suprato, kad jau gerokai pirmauja. Trečią ralio dieną buvo ir kopų, tad šis greičio ruožas tikrai buvo artimas Dakaro raliui. Ir tos kopos gan klastingos – čia irgi buvo kur „palaidoti“ techniką. Tai, beje parodė ir kiti dalyviai.

Būtent šiame greičio ruože apsivertė Sebastien Loeb su „Prodrive Hunter“ automobiliu. Jo šturmanas F. Lurquin buvo išgabentas į ligoninę patikrinimui. Laimei, sportininkas rimčiau nenukentėjo.

Laisvydas Kancius

„Kopų buvo palyginus nedaug, gal 40 kilometrų, bet jos labai klastingos ir aštrios, tad reikėjo važiuoti atsargiai. Nerizikavau, tiesiog važiavau savo ritmu, tik jis pasirodė yra geresnis negu mano priešininko,“ – sake Laisvydas Kancius.

Pasiekus finišą pasirodė, kad Laisvydas Kancius šiame greičio ruože buvo net 17 minučių greitesnis už artimiausią persekiotoją keturračių įskaitoje. Likus dviem greičio ruožams lietuvio pranašumas siekia jau daugiau negu pusvalandį.

Šiąnakt sportininkai turės įveikti dar beveik 250 km greičio ruožą, o lenktynės finišuos rytoj.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją