Tris ketvirtadalius greičio ruožo klaipėdietis pirmavo ir darė tai užtikrintai – likus iki finišo apie 50 km lietuvis prieš gvatemalietį pirmavo jau daugiau kaip dešimt minučių, tačiau per paskutinius kilometrus ne tik prarado visa pranašumų, bet ir nusileido savo varžovui.

Pasirodo nuo vibracijos ir šuolių atsilaisvino elektros laidų pynė, kuri ėmė trintis į keturračio rėmą. Dėl to kai kurių laidų izoliacija prasitrynė ir ėmė rastis trumpieji elektros jungimai.

„Iš pradžių nesupratau kas nutiko – staiga ėmė gesti variklis. Sustojau ieškodamas gedimo ir pastebėjau, kad perdegė keli saugikliai. Juos pakeičiau ir važiavau toliau,“ – taip po pirmo netikėto sustojimo pasakojo Laisvydas Kancius.

Laisvydas Kancius

Laisvydas šiam gedimui pašalinti užtruko vos pora minučių. Tačiau vėliau gedimai kartojosi ir taip lietuviui teko stoti net aštuonis kartus.

Finiše Gvatemalos lenktynininkas laimėjo keturračių įskaitą, bet Laisvydas nuo jo atsiliko vos puse minutės. Bendroje įskaitoje lietuvis užtikrintai pirmauja – pirmame greičio ruože sukrauto pranašumo pakako, kad bendroje įskaitoje Laisvydas vis dar lenktų R. Guillioli net šešiolika minučių.

Po finišo grįžus į servisą ir mechanikams apžiūrėjus keturratį paaiškėjo tikroji degančių saugiklių priežastis.

„Gerai, kad suradom priežastį. Per naktį mechanikai jį lengvai pašalins, tai nėra sudėtingas gedimas – laidų pynę vėl pritvirtinsime ir patrauksime toliau nuo keturračio rėmo, kad negalėtų trintis. Šiandien jau nebeturėtų manęs kankinti toks gedimas,“ – pasakojo Laisvydas Kancius.

Laisvydas Kancius

Šiandien vakare sportininkų laukia pats ilgiausias „Sonora rally“ greičio ruožas – visiems teks įveikti net 350 km greičio ruožas ir dar 116 km pervažiavimo bendrojo naudojimo keliais. Toks greičio ruožas jau šiek tiek primena Dakaro ralį.

„Šitas greičio ruožas jau rimtesnis, bet nei po pirmo nei po antro nepavargau, sportinė forma yra gera, tad šia prasme neturiu jokių problemų. Nemanau kad itin sunku bus ir šiandien. Viskas tvarkoje, svarbu technika laikytų,“ – eidamas ilsėtis sakė Laisvydas Kancius.

Šiandien Laisvydas Kancius trečiąjį greičio ruožą pradės 17 val. 24 min. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją