Daigi sėkla tinkamoje dirvoje

„Tuomet patys žodžiai „velykinis“ ar „kalėdinis“ skambėjo kaip didžiausias akibrokštas, todėl buvome priversti griebtis įvairiausių manipuliacijų, o padėti ant stalo kalėdinio pyrago riekę ar velykinį margutį išdrįsdavome tik tada, kai visi prizai jau būdavo išdalyti ir kai varžybas palikdavo įvairių instancijų deleguoti „garbingi svečiai“, – ne kartą yra sakęs vienas šios idėjos autorių ir turnyro sumanytojų, sporto meistras Vidmantas Čiutelė, bemaž tris dešimtmečius vadovavęs Kauno automobilininkų klubui.

Tačiau nepaisant visų baimių ir draudimų sumanymas pasirodė besąs stebėtinai gajus ir subujojo tarsi daigi sėkla, nukritusi į tinkamai išpurentą dirvą.

Veteranų slalomai, kuriuos dabar rengia Tarptautinė automobilių sporto veteranų asociacija, nenutrūko net tada, kai dėl covido šalį buvo sukaustęs karantinas. Tik vietoje kalėdinio laikotarpio ar atvelykio, kaip buvo įprasta, tradicinius renginius teko nukelti net į birželį...

Apdovanojimai dar iki varžybų

Šiemetinis velykinis slalomas, kuriame organizatoriai laukia apie 80-90 dalyvių, vyks balandžio 29-ąją tradicine susitikimų vieta tapusiose erdviose dviejose lauko aikštelėse prie Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos, Kauno rajone.

„Veteranų velykinio slalomo varžybos – bene vienintelės LASF kalendoriuje, kuriose gausybe apdovanojimų jų dalyviai bus pagerbti dar prieš lenktynių startą“, – sako varžybų sporto komisarų kolegijos pirmininkas Evaldas Torrau.

Veteranų Velykinis slalomas

Mat tradiciniame dalyvių susirinkime kartu su šiemet apvalias sukaktis švenčiančiais žilagalviais bus apdovanoti ir praėjusių metų čempionai, velykinių bei kalėdinių slalomų ir kitų varžybų nugalėtojai bei prizininkai.

„Negaliu nepasidžiaugti veteranų entuziazmu, pasireiškiančiu ne tik noru dalyvauti šiose lenktynėse, bet ir didžiuliu ryžtu nugalėti, - sako varžybų idėją ir sportininkus palaikantis Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. – Todėl netenka abejoti, jog Lietuvos automobilių sporto veteranų parakas dar nesudrėkęs, ką jie pasiryžę įrodyti lenktynėse“.

Jauniausioje, 50-56 metų amžiaus sporto meistrų veteranų grupėje 2022 metų čempiono laurai atiteko Audroniui Gulbinui, kartu su Vyčiu Pauliukoniu įvairiais metais net šešis kartus laimėjusiam prestižinį ralį „Aplink Lietuvą“.

Dakaro maratono dalyvis, alytiškis Arūnas Lekavičius, džiaugiasi dar vienu titulu. Jis tapo 56-60 metų amžiaus veteranų grupės nugalėtoju.

Tokie pat laurai vyriausiųjų, 86-95 amžiaus sportininkų grupėje, atiteko nuolatiniam šių varžybų dalyviui, 88-erių Vladislovui Šermukšniui.

Prizais ir atitinkamomis regalijomis bus pagerbti ir 2022 metų čempionų vardus iškovoję automobilių sporto teisėjai veteranai.

Veteranų Velykinis slalomas

Pirmasis automobilis startuos 11.30 val.

Iškart po 2022-ųjų čempionų ir prizininkų pagerbtuvių prasidės taškų medžioklė, kurių didžiausia suma vėliau suteiks teisę vadintis 2023-ųjų čempionais.

„Pirmieji velykinio slalomo dalyvių automobiliai šeštadienį, balandžio 29-ąją, 11.30 val., vienu metu startuos abiejose aikštelėse, – sako varžybų komisaras, trasos ir saugumo viršininkas Romualdas Mažuolis. – Todėl, nors ir laukiama labai daug dalyvių ir nors jų registracija vyks tik prieš renginį, manome, jog veteranų lenktynės neprailgs“.

Vieni pirmųjų lenktynes pradės žmonių su negalia, VšĮ „Tapk laisvas“ grupės nariai, kurie tradiciškai kviečiami ir jau ne vienus metus mielai dalyvauja veteranų slalomo turnyruose.

Organizatorių nuomone, atkakliausia kova ir šiemet virs trasoje, kai bus kovojama dėl veteranų buvusių bendražygių atminimo taurių, kurias įsteigė renginio partneriai.

Kauno rajono savivaldybės administracijos mero V. Makūno įsteigta LASF garbės teisėjo, docento Evaldo Čerškaus atminimo taure bus apdovanotas sporto teisėjų veteranų grupės dalyvis, o LASF garbės nario, sporto meistro Sigito Alesiaus taurė, kurią įsteigė LASF prezidentas Egidijus Janavičius, atiteks sporto meistrų veteranų pirmosios grupės nugalėtojui.

Varžybų organizatoriai ir TASVA direktorius R. Mažuolis įsteigė LASF garbės nario, vieno iš automobilių sporto pradininkų šalyje, sporto meistro V. Čiutelės atminimo taurę, kurią išsiveš sporto meistrų nuo 76 iki 80 metų amžiaus grupės laimėtojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją