Organizatoriai nepagailėjo nei vieno, net ir finalinę dieną visų klasių dalyviai kovėsi iki paskutiniųjų. Vieniems gedo technika likus vos keletai kilometrų iki finišo, kitiems - nebeužteko jėgų, tačiau patys stipriausi ir sėkmingiausi – finiše sutikti griausmingomis ovacijomis.

„Dabar jau gerai, dabar jau ramu, nebuvo sunku. Man patiko visas greičio ruožas, padirbi ir gali pailsėti, vėl padirbi ir vėl gali pailsėti, du kartus į kopą neįvažiavau, tai atėmė visas jėgas, bet viskas gerai“, – finišo linijoje dalijosi įspūdžiais Modestas Siliūnas, ITCC Dakar komandos narys.

Sudėtingas yra ne tik pats Dakaro ralis, bet ir kelias iki jo, būtent tam reikalingas fizinis pasiruošimas bei kvalifikacinės varžybos. Organizatoriai turi būti užtikrinti leisdami motociklininkams startuoti pačiame sudėtingiausiame pasaulio ralyje.

AG Dakar School Abu Dabyje

„Be galo didžiuojuosi Modestu ir Gediminu. Modestas jau buvo iškovojęs savo kelialapį į Dakarą 2021 metais Ispanijoje, tačiau tuomet jam sutrukdė sunki trauma, patirta Lenkijos ralyje. Jam teko praleisti ne vieną mėnėsį sudėtingoje reabilitacijoje, bet jis sugrįžo dar labiau užsispyręs vardan savo tikslo ir šiandien dar kartą įrodė, jog yra vertas būti Dakare. Gediminas avantiūristas, užsispyręs ir tikintis savimi, buvo be galo smagu stebėti jo kelionę šiame, tikrai sudėtingame ir alinančiame ralyje bei išmoktas pamokas. Dėka Modesto, Gedimino ir Laisvydo Kanciaus mūsų „AG Dakar School“ komanda šiandien iškovojo pirmą vietą komandinėje įskaitoje. Aš kaip treneris esu dėkingas“, – su gera nuotaika pasakojo Arūnas Gelažninkas.

„Greičio ruožas buvo greitas, mažiau gal kopų, ne itin sudėtingas, manau šiandien buvo mano diena, tai dar ir paspaudžiau“, – džiaugėsi pirmą savo ralio medalį iškovojęs Gediminas Šatkus, AG Dakar School komandos lenktynininkas.

AG Dakar School iškovojo komandinę pergalę pasaulio ralio čempionato įskaitoje, Modestas Siliūnas 16-tą poziciją bendroje įskaitoje ir 9-tą vietą „Rally 2“ klasėje, Gediminas Šatkus liko 25-tas bendroje įskaitoje ir 18-oje vietoje „Rally 2“ klasėje, o Laisvydas Kancius išplėšė garbingą 2-ą vietą keturračių klasėje. Tiek Modestas Siliūnas, tiek Gediminas Šatkus kai tik bus oficialiai galima - registruosis į 2024 m. Dakaro ralį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją