Apie pokyčius V. Žala pranešė socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„2024 m. Dakarui ieškosime naujo pagrindinio komandos partnerio. Kiek netikėtas sprendimas, bet esame dėkingi „Teltonika“ už suteiktą galimybę varžytis su Dakaro greičiausiais. Mums tai buvo istorinis šansas ir jį labai vertiname“, – pranešė lenktynininkas.

V. Žala neslėpė, kad galimybė 2023-ųjų metų Dakare varžytis su „Prodrive Hunter“ automobiliu – viena reikšmingiausių jo karjeroje.

Ne paslaptis, kad nepaisant to, jog lenktynėse galima pamatyti įvairių modelių, Dakare dominuoja trys pagrindiniai automobilių gamintojai – „Toyota“, „Prodrive“ ir „Audi“. Būtent su „Prodrive Hunter“ automobiliu besivaržęs Sebastienas Loebas šių metų Dakare iškovojo istorinę pergalę – tapo 6 greičio ruožų iš eilės nugalėtoju. Iš viso prancūzui šiame Dakare pavyko iškovoti 7 greičio ruožų pergales.

Apie tai, kad „Teltonika“ nebebus pagrindiniu V. Žalos komandos partneriu, pranešė ir pati įmonė, taip pat apie jį pokytį pranešusi „Facebook“ paskyroje.

„Svarbi naujiena Dakaro fanams – Vaidotas Žala – Teltonika Racing 2024 m. Dakaro ralyje startuos jau su kitos komandos vėliava.

Nelengvą sprendimą nebetęsti bendradarbiavimo priėmėme atsižvelgdami į pradedamą naują „Teltonikos“ veiklos etapą – susitelksime į lustų pramonės projektų paruošimą ir technologijų parko Vilniuje vystymą. Tai milžinišką reikšmę visos Lietuvos ekonomikos ateičiai turėsiantys projektai, kuriems planuojame skirti pagrindinį dėmesį.

Nors atsisveikinimas visada sunkus, galime pasidžiaugti įsimintinais pasiekimais:

Užnugaryje paliekame 2 Dakaro ralius, atnešusius daug azartiškų emocijų autosporto gerbėjams;

2022 metų Dakare užėmėme 11-ąją poziciją ir taip pakartojome geriausią Lietuvos lenktynininkų pasiekimą;

Ralio trasose įveikėme dešimtis tūkstančių kilometrų, kurie padėjo garsinti Lietuvos vardą pasaulyje;

Pasodinome 1000 medelių būsimame Dakaro miške Molėtuose;

Drauge sukūrėme galimybę būti tarp greičiausiųjų Dakare – Lietuvos komanda startavo automobiliu, kuris yra identiškas gamyklinių komandų naudojamai technikai“, – skelbė „Teltonika“ atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją