Jei britas būtų finišavęs, jis būtų pelnęs 3 taškus už 6-ąją vietą. Tačiau tokiu atveju kitame etape – San Marino GP – už variklio keitimą lenktynininkui būtų skirta starto 10-ia pozicijų žemiau iškovotosios kvalifikacijoje bauda. Tuo tarpu dėl gedimo nepasiekus finišo linijos, už variklio keitimą prieš kitas lenktynes nėra baudžiama.

„Mes tikrai išnagrinėsime šią situaciją, tačiau šiuo metu manome, kad priėmėme teisingą sprendimą“, – pareiškė „Honda“ komandos vadovas Nickas Fry‘us.

„Čia mes praradome taškų, tačiau Imoloje (trasa, kurioje vyks San Marino GP – red. past.) galėsime viską pradėti iš naujo, su nauju varikliu ir patobulintu bolidu. Tikiuosi, kad ten pasieksime geresnių rezultatų“, – paaiškino jis.

Nors J.Buttonui ir buvo liepta sustoti, didelis klausimas, ar britas išvis būtų galėjęs pasiekti lenktynių finišą.

„Pasitraukiau į šalį, kad netrukdyčiau kitiems, tačiau bolidas sugedo dar neprivažiavus finišo linijos. Bet kuriuo atveju, bolidą sustabdžiau – jis vis tiek nebūtų pasiekęs finišo linijos“, – pareiškė lenktynininkas.

Įdomu tai, kad taisyklėse išimtis suformuluotai taip, kad už variklio keitimą baudos negauna tik tiek lenktynininkai, kurie finišo linijos praėjusiose lenktynėse nepasiekia dėl priežasčių, kurių negali paveikti ar kontroliuoti.

Taigi, ar tikrai J.Buttonas išvengs baudos už variklio keitimą, kol kas nėra aišku.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.

"F-1" čempionatas savaitgaliais per TV3 ir Tango TV.