Šįkart mano rankose atsidūrė „Longo LT“ naudotų automobilių aikštelėje parduodamas 2018 gamybos metų modelis iš Korėjos. Reikia pasakyti, kad naudotų „Kia Niro“ pasirinkimas antrinėje rinkoje nėra didelis, tad toks automobilis gatvėje bus išties išskirtinis.

Žinoma, šiek tiek ironizuoju, kadangi nors tai ir bendraplatformis su „Hyundai Ioniq“, pastarasis, palyginti su „Niro“, atrodo įdomiau, tad pirmasis labiau patiks ieškantiems nuosaikios išvaizdos miesto krosoverio.

Kuris, nors ir kompaktiško dydžio, turi gana erdvų saloną – vėlgi, specializuotos platformos privalumas. Ir dar jis siūlo nemažą bagažinę, pasižymi gera garso izoliacija, turi daug saugumą didinančių elektroninių sistemų ir, žinoma, yra taupus.

Žvelgiant iš techninės pusės, jis turi iš principo kitokią hibridinę pavarą nei „Toyota Prius“. „Niro“ atveju – tai 1,6 l vidaus degimo motoras, sklandžiai veikianti dviejų sankabų automatinė transmisija ir papildomas elektros variklis – bendra galia siekia 141 AG.

Kia Niro

Tad tokia efektyvi transmisija leidžia greitai parinkti norimą pavarą, o elektros variklis – gerokai sumažinti degalų sąnaudas. 2016 metais bandant naują „Niro“ jos buvo apie 6 l/100 km, na, o šiemet išbandžius antrąją modelio kartą (turintį tą pačią platformą ir iš esmės tokią pačią pavarą), jos siekė vos 4,7 l/100 km.

Žinoma, tenka susitaikyti, kad visgi tai yra ekonominės klasės automobilis, tad salone netrūksta kieto plastiko, nors viršutinė skydelio dalis yra iš minkšto plastiko, o bandytos komplektacijos automobilis turėjo net odines sėdynes.

Ir visgi jei prieš kelis metus man atrodė, kad „Niro“ trūksta azartiškesnio valdymo, šiandien turiu pripažinti, kad hibridiniam miesto krosoveriui komfortiškai veikianti pakaba visai dera. O štai antroje kartoje pakabos suderinimas tapo gerokai standesnis.

Kia Niro

Ieškant informacijos apie automobilio gedimus, žinių nedaug. Ir puiku – tiek „Longo LT“ specialistai, tiek ir automobilio vairuotojai internete jį giria dėl patikimumo, išskirdami nebent silpnai šviečiančius priekinius žibintus ir retkarčiais pasitaikančius elektronikos gedimus. Na, o dar specialistai sako, kad korėjietiškų automobilių detalės, palyginti su europinių markių automobiliais, yra brangesnės ir jų tenka laukti ilgiau.

Tad, apskritai vertinant, „Kia Niro“ yra vykęs gamintojo automobilis, pasižymintis tiek dideliu patikimumu, tiek ir praktiškumu patogioje mieste važinėti kompaktinėje mašinoje, tiek ir pakankamai nebloga dinamika, kurią užtikrina 141 AG hibridinė pavara su sklandžiai veikiančia dviejų sankabų automatine transmisija.

Daugiau apie naudotą pirmos kartos „Kia Niro“ žiūrėkite vaizdo medžiagoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją