Kol kas pirmauja lenkas Marek Goczal, surinkęs 152 taškus. Vienu tašku nuo lenko atsilieka lietuvis Rokas Baciuška. Dar tašku nuo lietuvio atsilieka Dakaro ralį laimėjęs amerikietis Austin Jones. Ketvirtoje vietoje esantis čilietis Lucas Chose Del Rio Ramos į podiumą nebepretenduoja, nes turi surinkęs tik 63 taškus, o maksimali taškų suma už pergalę šiame ralyje yra 50.

Rokas Baciuška

„Mes trise kovosim maksimaliai. Visi yra pasiruošę, kiek žinau ir amerikietis, ir lenkas daug treniravosi Portugalijoje. Taigi, pralaimėjusių nebus – jeigu kažkuriam ir nepasiseks, tarkim patirs avariją tai žemiau trečios vietos nebenukrisime. Bet atvažiavome čia ne tam kad liktume treti. Mano tikslas – laimėti čempionatą, nes tokia proga pasitaiko tikrai ne dažnai,“ – prieš Andalūzijos ralį sakė R. Baciuška.

Šiandien po pietų prasideda kvalifikacinis vos dešimties kilometrų greičio ruožas, o po jo sportininkų laukia keturios dienos ir beveik tūkstantis kilometrų greičio ruožų.

Rokas Baciuška

„Kvalifikacinis greičio ruožas labai svarbus, nes lenktynės, kai kuriose vietose, vyksta labai siaurais keliukais. Dėl to svarbu pravažiuoti kaip galima greičiau kad startuoti galėčiau kuo aukštesnėje pozicijoje, nes lenkti priešininką šiame ralyje bus labai sunku,“ – sako R. Baciuška.

Po testų Rokas liko patenkintas automobilio nustatymais ir yra pasiruošęs susikauti dėl svarbiausio kol kas titulo savo karjeroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją